Resultaten
di 20 okt 2020

Nieuw in de Urban Shopper: Vilt & Leer

Vilt en leer zijn materialen die goed samengaan. Dat geldt ook voor de twee ondernemers achter de nieuwste winkel in de Urban Shopper: Jelka van Eijk en Marcelle Römelingh. Jelka maakt producten van vilt en Marcelle van leer.

Hun eigen merken hebben ze samen met andere handgemaakte interieurartikelen gebundeld in de winkel Vilt & Leer. Het is een prachtige winkel op een heerlijke plek. “We zijn blij dat we in de Urban Shopper samen kunnen werken met andere creatieve en gepassioneerde ondernemers”, zegt Marcelle. “Er hangt een fijne sfeer. Het is echt een inspirerende plek.”

Vilt

Jelka is stapelgek op wol. “Ik vind het een prachtig materiaal vanwege de vele mogelijkheden en goede eigenschappen. Zo is wol vuilafstotend en brandwerend. Het gaat lang mee en wollen interieurartikelen dragen bij aan het verbeteren van de akoestiek in een ruimte.” Vilten is een ambachtelijke techniek. Met behulp van water, zeep, warmte en wrijving ontstaat uit wol een dikke stof. “Vilt is tijdloos. Je ziet vilt regelmatig in hedendaagse interieurs”, vertelt Jelka. “Het materiaal is uitermate geschikt voor interieurartikelen. Het is stevig en je kunt er alle kanten mee op. Zo vilt ik bijvoorbeeld sierkussens in opvallende vormen.” In de winkel liggen allerlei soorten vilten artikelen, van gekleurde onderzetters tot harige krukken en kunstzinnige wandkleden.

Leer

Marcelle vertelt dat ze vroeger echt een paardenmeisje was. “Ik was gek op indianen en cowboys. Toen al is mijn liefde voor leer ontstaan”, vertelt ze. Haar creativiteit zet ze in voor het bewerken van leer. Ze gebruikt vooral tuigleer, dat erg sterk is en tot verschillende vormen verwerkt kan worden. Een deel van het leer is restproduct dat anders weggegooid zou worden. Marcelle maakt hiervan onder andere leren bakjes, muismatten, keukenrekken en bloempotten. “Het leer wordt steeds mooier, hoe langer je het gebruikt”, vertelt ze. “Dat is het bijzondere aan dergelijke natuurlijke materialen.”

Cadeaus

Veel bezoekers van de Urban Shopper zijn op zoek naar een cadeautje. Daar spelen de dames van Vilt & Leer goed op in. Ze hebben cadeaus in iedere prijsklasse, en het ‘Cadeautje van de maand’: een bijzonder product uit het assortiment, dat leuk is ingepakt, tegen een aantrekkelijke prijs. En doordat de producten handgemaakt zijn, heb je direct een uniek cadeau te pakken. Regelmatig werken Jelka en Marcelle in de winkel aan hun eigen producten. Omdat veel van hun klanten zelf ook creatief zijn, verkopen ze tevens DIY-pakketjes en handwerkmaterialen, waaronder lontwol.

Strijp-S

Beide ondernemers zijn blij met de vele ontwikkelingen op Strijp-S. Ze omarmen de visie op het gebied en zijn positief over de invulling van de plinten met creatieve ondernemers. “Ik kan me voorstellen dat Strijp-S dadelijk nog levendiger wordt. Daar verheug ik me op”, zegt Jelka. Ook nu al weten mensen de winkel Vilt & Leer goed te vinden. “De klanten zijn enthousiast en benieuwd naar de verhalen achter onze producten. Het valt ons op dat ze echt geïnteresseerd zijn in onze bijzondere artikelen. Dat doet ons goed, want daar doen we het uiteindelijk voor.”