Resultaten
di 27 jun 2023

Niets is te gek tijdens De Nacht van Strijp-S

In de nacht van 2 op 3 september wordt Strijp-S voor de tweede keer omgetoverd tot een 24-uurs beleving: De Nacht van Strijp-S. Dit evenement ontstond vanuit de behoefte aan meer nachtcultuur. Organisator Jan Buys zette samen met een paar andere leden van vereniging Reuring Strijp-S in 2022 de eerste succesvolle editie neer. 

Stukje geschiedenis

In het najaar van 2019 werd Reuring Strijp-S opgericht: een belangenvereniging met horecaondernemers en culturele instellingen van Strijp-S. De vereniging is opgericht om activiteiten en evenementen te stroomlijnen en om elkaar te helpen. Vanuit de politieke partijen in Eindhoven kwam er tegelijkertijd een vraag naar meer nachtcultuur. Dat liet voorzitter Jan Buys zich geen twee keer zeggen. Vol vertrouwen én met succes werd de eerste editie van De Nacht van Strijp-S georganiseerd.

Iedereen is welkom

Tijdens de Nacht van Strijp-S kan je van alles verwachten. Dansen, een serieus gesprek voeren, lekker eten of sportactiviteiten: niets is te gek. “Hoe meer bewoners er mee doen, hoe leuker we het vinden”, vertelt Jan enthousiast. Vele horecagelegenheden, culturele instellingen en winkels openen hun deuren en ook buurtbewoners en mensen van buiten de wijk worden uitgenodigd om hun feestelijke initiatieven te presenteren. En dat hoeft niet heel groots te zijn. Heb je zin om koekjes te bakken of een damwedstrijd te organiseren? Pak je kans! Hoe meer gezelligheid en variatie, hoe meer vreugd.

Praktische info

Wil je lekker doorfeesten tot je de vogels weer hoort fluiten? Of zelf een creatief initiatief neerzetten? Dan is de Nacht van Strijp-S the place to be. Buiten loopt het programma tot 1.00 uur ’s nachts. De gezelligheid wordt daarna doorgezet in het Klokgebouw. En let op: ook voor het binnenprogramma zijn toffe initiatieven welkom. ’s Morgens rol je het Klokgebouw weer uit en staat buiten het ontbijt klaar. Naast de verhuur van kramen van de Feel Good Market mag je ook met je eigen inboedel een stukje van Strijp-S inrichten. Er is één voorwaarde: even aanmelden bij de organisatie. Dan kan via de website