Resultaten
vr 25 feb 2022

New Order of Fashion onderzoekt duurzame en circulaire oplossingen voor mode

New Order of Fashion is het internationale platform dat uitzonderlijk modetalent scout. Ze zijn voortdurend op zoek naar visionaire ontwerptalenten die duurzame oplossingen voor de mode industrie illustreren. Vanuit het mooie gebouw aan de Torenallee op Strijp-S bieden ze sinds januari 2022 in hun kersverse LAB mogelijkheden aan deze vooruitstrevende mode ontwerptalenten om de revolutie van en de transitie naar een circulaire mode-industrie te stimuleren. 

Door middel van een LAB lidmaatschap wordt toegang geboden tot de middelen en creatieve omgeving die nodig zijn om fashion te maken en te innoveren op het gebied van duurzaamheid van mode en textiel.

In een mum van tijd duurzaam creëren in het Atelier

Het Atelier biedt een scala aan toegankelijke professionele gereedschappen voor het maken van mode en textiel. Van naaimachines (zowel huishoudelijk als industrieel), tot lockmachines, zeefdrukmaterialen, een plotter, een hittepers, mannequins, een reeks handgereedschappen voor garen voorbereiding, gerecyclede stoffen en een gigantische patroon tekentafel. Het Atelier van New Order of Fashion is toegankelijk voor de beginnende en de ervaren kledingmakers. Door een lidmaatschap af te nemen, kun je gebruik maken van al deze middelen. Ook worden er workshops, lessen en masterclasses gehouden waarmee een groter publiek bereikt kan worden.

Als ervaren ontwerper groeien tot grotere hoogte

Het Lab van New Order of Fashion is er voor de talenten die werken op het gebied van mode en textiel en willen experimenteren met zaken. Helen Milne, Lab Operational Manager, vertelt: “Op de universiteit kunnen studenten gebruik maken van materialen en machines, maar nadien dienen ze zelf een studio te bouwen en te investeren. Bij het New Order of Fashion Lab kunnen ze veel professionele gereedschappen, machines, gerecycled garen en stoffen gebruiken om mee te werken. Er is zelfs een expositieruimte. Als je in het LAB werkt aan een project krijg je begeleiding van professionele mentors, zodat je als ervaren ontwerper kan groeien tot grotere hoogte”. Met een lidmaatschap is het toegankelijk voor iedereen en kan het gebruik van de machines gereserveerd worden via een app zodat op ieder gewenst moment gewerkt kan worden aan de mooiste creaties. 

De officiële opening

Tijdens de Dutch Design Week in 2021 heeft New Order of Fashion voor het eerst haar deuren geopend. In de grote expositieruimte waren alle modetalenten aan het werk op de machines. In januari vond de officiële opening plaats. Helen is trots op de locatie en het mooie gebouw met de grote hoge ramen. “Er lopen voortdurend mensen voorbij. Daardoor leeft het echt. Met alle jonge creatieve mensen op Strijp-S heerst er een hele goede energie”, vertelt Helen. Met de hedendaagse innovatie, het gemêleerde publiek en de jaarlijkse Dutch Design Week is Strijp-S de perfecte locatie voor New Order of Fashion.

‘Mending Mountain Friday’ en meer

Vanaf vrijdag 4 maart wordt iedere vrijdag van 16.00 - 19.00 uur de ‘Mending Mountain Friday’ georganiseerd. Onder het genot van een hapje en een drankje kan er hestelwerk worden gedaan aan kleding. Hierbij wordt ook advies gegeven hoe kleding vermaakt kan worden. Ook starten binnenkort de Naaiworkshops en wordt op vrijdag 11 maart een Spinning workshop gegeven door internationale experts. 

New Order of Fashion wil de mode-industrie veranderen. Wil jij samen onderzoeken wat de duurzame en circulaire oplossingen zijn voor mode? Breng dan eens een bezoek aan het lab en wie weet ontwerp jij binnenkort de mooiste fashion. Voor informatie over de lidmaatschappen, activiteiten en evenementen kun je terecht op de website: www.neworderoffashion.com/lab.

Adres: Torenallee 22-06, 5617 BD Eindhoven
Instagram: www.instagram.com/new_order_of_fashion
Facebook: www.facebook.com/NewOrderOfFashion