Resultaten
wo 03 apr 2019

MLY, vakmanschap is meesterschap

MLY is het merk van modeontwerper Emily Hermans uit Eindhoven en een afkorting van haar voornaam. Emily groeide op in een boerderijomgeving in een klein dorp en ze leerde vaak om van niks iets creatiefs te maken door oplossingsgericht en out-of-the-box te denken. Samen met haar man Mark Vrolings is ze nu eigenaar van het modelabel en de fashionservice op Strijp-S. 

Haute couture tegen een prêt-à-porter prijs

Inmiddels bestaat het bedrijf bijna vijftien jaar en maken ze haute couture en designerkleding op maat voor vrouwen tegen een prêt-à-porter prijs. Door de directe levering aan de eindklant kan de extra marge worden gestoken in service en online storytelling. “We geven daarbij inzicht in ons proces, in onze beweegredenen, in wat we doen”, vertelt Emily. “Maar ook willen we de klanten meenemen in de beleving.” Kosten noch moeite werden gespaard tijdens de fotoshoots in Thailand, IJsland, Egypte, Schotland, Vietnam en Noorwegen. De passie en de inspiratie vanuit andere culturen spat ervan af. 

Creativiteit in de fashion

Emily studeerde af op textielontwerpen op het Grafisch Lyceum (voorheen Eindhovense School, nu gefuseerd met Sint Lucas) en studeerde daarna aan het Amsterdam Fashion Institute.

Mark studeerde af in multimedia en grafisch ontwerpen en studeerde aan het Conservatorium. Op het Grafisch Lyceum hadden ze al een relatie en na alle studies besloten ze om de krachten te bundelen in MLY. Mark is de creatieve duizendpoot die zorgt voor de website en de online activiteiten. Emily bereidt de fotoshoots voor, gaat naar beurzen voor het opdoen van inspiratie en ontwerpt nieuwe collecties. Maar MLY is meer dan alleen de kleding op maat. Zo verzorgen ze ook co-creatie sessies, geven ze presentaties bij bedrijven, verzorgen ze workshops en bieden ze een fashionservice.

Personal shopping Fashion service

Online kunnen klanten direct een afspraak met Emily maken. Vervolgens wordt het idee van de klant besproken en wordt de vertaling gemaakt via een modulair systeem naar het soort kledingstuk, het materiaal en wordt het design vanuit tien bovenkant opties, tien onderkant opties en tien mouwopties vormgegeven. Uiteindelijk zijn er duizend opties mogelijk. 

MLY helpt de klant een unieke keuze te maken en adviseert daarbij op basis van de vele mogelijkheden. 

Designworkshops

MLY verzorgt ook designworkshops waarbij tijdens een co-creatie sessie, kennis wordt gedeeld en gezamenlijk kleding of een accessoire wordt ontworpen. Daarbij gaat het om samen ervaringen creëren of soms de invulling van een bucketlist waar mensen iets tastbaars vanuit zichzelf willen maken.

Industrieel erfgoed Strijp-S

Haar ‘Skate’ collectie past perfect bij Strijp-S en dat is niet toevallig. Emily heeft alles op alles gezet om zich te vestigen op Strijp-S. Haar scriptie ging destijds al over het industrieel erfgoed van Zeche Zolwerein in Essen. Maar ook de zijden shawl ontwerpen met plattegrond van Eindhoven of een collage van het Klokgebouw zijn unieke en mooie producten die onder de aandacht mogen worden gebracht. Vakmanschap is meesterschap.

Meer informatie: https://mly.n