Resultaten
di 17 sep 2019

Miskoop wordt topstuk bij Frankie’s Favorites in de Urban Shopper

Franka van der Linden is een ervaren retailondernemer uit Eindhoven en opent in september een nieuwe winkel in de Urban Shopper: Frankie’s Favorites. Bij Frankie’s kan je damesmerkkleding die je niet meer draagt inruilen tegen shoptegoed bij je favoriete winkel. Hierdoor kan je mooie, duurzame kleding te gelde maken en je kledingkast vernieuwen met mooie, nieuwe items. Het concept speelt in op hergebruik van materialen en stimuleert mensen om bewust, duurzame kleding te kopen.

Miskoop wordt topstuk

Voor deze nieuwe winkel in de Urban Shopper is Franka een samenwerking aangegaan met de betere winkels uit het centrum van Eindhoven. De afspraak is dat zij hun klanten wijzen op de mogelijkheid hun bestaande kleding in te ruilen zodat die klanten met shoptegoed terugkomen in diezelfde winkels om weer nieuwe kleding te kopen. De ingeruilde kleding vormt samen weer een bijzondere, duurzame collectie kleding in de Urban Shopper.

Duurzaam tegen kinderarbeid

Franka heeft veel ervaring in de kledingretail en op Strijp-S. Ze heeft lang de productie aangestuurd voor kledingmerken en zag daar dat goedkope kledingproductie vaak ten koste van mensen gaat. "Veel mensen beseffen zich niet dat een shirtje van vijf euro gemaakt is door kinderarbeid, anders kan zo’n shirtje niet voor die prijs gemaakt worden", aldus Franka over de kledingindustrie. Franka neemt graag kleding aan die mooi is en goed gemaakt van duurzame materialen. "Het hoeft niet alleen dure kleding van designmerken te zijn. Ook duurzame kleding van goedkopere merken zoals Conscious van Zara en H&M studio is welkom".

Pandjeshuis voor mooie kleding

Eigenlijk is het concept van Frankie’s een soort pandjeshuis voor kleding. Als je nog mooie kleding thuis hebt die je niet draagt kan je het omruilen voor shoptegoed in je favoriete winkel. Franka bekijkt of de kleding er netjes uitziet, fris gewassen is en op een net hangertje hangt. Vervolgens wordt er een waarde bepaald en wordt de kleding in de winkel gehangen. Je kunt dan online meekijken of je kledingstuk al verkocht is en wat nog niet. Als het verkocht is krijg je vanzelf het shoptegoed.

Kans om te ondernemen

De winkel van Franka is bewust gestart op locatie Strijp-S in de Urban Shopper. Ze voelt zich enorm thuis in het gebied waar ze ook nog werkt als gids voor inspiratietours. Ze waardeert het dat je op Strijp-S de kans krijgt om te starten met een (nieuwe) onderneming zonder meteen aan wurgcontracten vast te zitten. "Als ondernemer wil je eerst je concept kleinschalig testen voordat je het verder laat groeien. Dat kan hier op Strijp-S en dat vind ik mooi, je krijgt echt de kans om te ondernemen", geeft Franka aan over haar keuze voor Strijp-S.