Resultaten
do 15 okt 2020

Mikomax speelt succesvol in op veranderingen in kantooromgeving

Het bedrijf Mikomax heeft een showroom op Strijp-S (Videolab) en een opslag op Strijp-T. De showroom op Strijp-S is een ‘living showroom’; op de derde verdieping van Videolab heeft Mikomax een kantoor volledig ingericht met producten van Mikomax wat daadwerkelijk dagelijks gebruikt wordt.

De ruimte wordt ook gebruikt als showroom, een slimme en creatieve oplossing van de Mikomax, wat goed past bij Strijp. “Veranderingen in kantooromgevingen bieden kansen voor onze flexibele kantooroplossingen, niet zozeer in de werkplekken met wel in alles rondom de vaste werkplekken”, vertelt Mark Tak van Mikomax.

Verlagen werkstress

De missie van Mikomax is het verlagen van stress op de werkplek door het bieden van slimme, flexibele kantoormeubelen. In eerste instantie vooral gericht op het verbeteren van grote open kantooromgevingen, zogenaamde kantoortuinen. Door middel van afgesloten, kleine werkunits kunnen mensen overleggen, (video)bellen of geconcentreerd werken. Doordat er nu meer vanuit thuis gewerkt gaat worden zullen kantoren veranderen. Wetende dat kantoren minder druk bezocht zullen worden, nemen de eisen aan de kantoren toe. Mikomax geeft kantoren een upgrade waardoor de werksfeer en productiviteit omhoog gaan.

Buiten naar binnen halen

Het bedrijf Mikomax Benelux is eigendom van Mark Tak, die het bedrijf onlangs heeft overgenomen van zijn vader. Het bedrijf is exclusief importeur van twee meubelmerken, Mikomax en Bejot. Mikomax verkoopt deze merken aan dealers en projectinrichters en werkt nauw samen met architecten. Het merk Bejot heeft als missie om buiten naar binnen te halen en voegt speelse elementen toe aan het kantoor. Bijvoorbeeld een schommel of een akoestische wand van bladeren. Of strandhuisjes om te vergaderen. “We zien de ontwikkeling dat een kantoor een ontmoetingsruimte wordt waar je met mensen afspreekt om aan een bepaald project te werken”, aldus Mark.

Ook op de vijfde etage van Videolab wordt een grote kantoorruimte gecreëerd met meubilair van Mikomax. Momenteel worden de plannen verder uitgewerkt samen met een architect. Op die verdieping is momenteel al een buitenterras en er worden nog werkplekken en flexibele plekken toegevoegd.