Resultaten
di 04 feb 2020

Microlab-S: Mr. Zimmerman ontwerper met passie voor papier

In Microlab is Sander Zimmerman gevestigd sinds april 2019. Mr. Zimmerman is grafisch ontwerper en ontwerpt zowel digitale als analoge producten. Toch heeft hij een voorliefde voor gedrukte, papieren media: ”juist nu val je op als je meer zorg aan papier besteedt voordat het de wereld in gaat”, aldus Sander.

Kort daarop citeert hij zijn voormalige coach Willem Kars: “papier heeft het verloren van het scherm”. Deels is hij het daarmee eens, althans voor nu. Hij legt het verder in dit artikel uit.


Rol van papier in de toekomst

“De toekomst zal uitwijzen of papier nog überhaupt in de reclame zal voorkomen en of het alleen bestaat om naar te kijken in de vorm van beeldende kunst. Toch, als je echt tijd en aandacht besteed aan een papieren uiting, dan heeft dat veel meer waarde dan een digitale boodschap”, vertelt Sander. Bij papier doen meer zintuigen mee, het voelen van het papier, de structuur, wellicht ook geur. Dat zijn ervaringen die het beeldscherm ‘nog’ niet kunnen geven.

Kwalitatief drukwerk belangrijk

Kwalitatief drukwerk speelt hierin een grote rol. Goedkoper drukwerk hoeft niet slecht te zijn, maar kwaliteit maakt wel het verschil. Iets waar veel klanten eerlijk gezegd geen tijd en geld meer voor over hebben. Alles gaat en moet sneller. Zo ook het drukwerk. Bij Mister Zimmerman wordt alles opgemaakt, ook het goedkopere drukwerk. Iets wat erbij hoort. Wel vaak in het platte vlak; van postzegel tot gevel en alles daartussen. Dat kunnen posters zijn maar ook stickers, behang, boek, websites. Eigenlijk datgene wat een bedrijf nodig heeft om de identiteit mee te vormen. Zijn pay-off luidt dan ook ‘Graphic(all) Solutions.

Netwerk opbouwen in Microlab

Sinds dit jaar is hij gevestigd bij Microlab in een eigen studio. Nadat hij door de jaren heen al heel wat locaties heeft geprobeerd, werd het hem duidelijk dat ‘waar’ je zit net zo belangrijk is als ‘hoe’ je zit. Sinds hij bij Microlab zit ervaart hij de kracht van de locatie Strijp-S en Microlab. “Ik maak altijd wel een praatje bij de koffieautomaat en ontmoet zo heel veel nieuwe mensen. Iets wat hem beter ligt dan een netwerkvereniging. Door die laagdrempeligheid om nieuwe contacten te maken zijn al veel mooie opdrachten uit voortgekomen”, vertelt Sander. Zijn keuze voor Microlab heeft hem zeer zeker geholpen zijn onderneming weer naar een hoger plan te brengen. Een zeer goede stap voorwaarts.

Ervaringen delen bij SintLucas

Sander heeft zelf zijn opleiding bij het SintLucas gevolgd en geeft daar momenteel ook gastcolleges aan studenten over hoe het is om een eigen onderneming te hebben. Hij vindt het leuk om op die manier zijn ervaringen te delen. “Ondernemerschap kent hoge pieken en diepe dalen, dat wil ik graag meegeven aan de vierdejaarsstudenten”, vertelt Sander. Of is het nu ‘Mr. Zimmerman’? Of zoals alle afgestudeerden van het SintLucas; ‘Sint Sander’, of wordt het dan toch Sint Mr. Zimmerman? Afijn.. ‘Zimmie’ voor vrienden.