Resultaten
wo 18 sep 2019

Micro-S: Scherp Online

Strijp-S als thuisbasis om te groeien

Scherp Online is sinds 2015 gevestigd op Strijp-S, op verschillende locaties. Sinds 2019 is het online marketingbureau met groeiambitie gevestigd in het Microlab. Het bureau bestaat momenteel uit 17 mensen die zich enorm thuis voelen op Strijp-S. "De fijne sfeer op Strijp-S draagt eraan bij dat onze medewerkers goed kunnen functioneren", aldus mede-oprichter Wesley Plugers.

Scherp Online werkt voor opdrachtgevers die met online marketing resultaat willen boeken. Scherp Online is doelgericht; ze maken resultaatafspraken met hun opdrachtgevers en werken doelgericht samen om deze resultaten te behalen. "We voeren geen taken uit, maar streven doelen na. Je koopt niet een aantal uren online marketing, maar we committeren ons aan de doelen van de klant en zoeken daarbij de beste middelen om dat doel te bereiken", geeft Wesley aan over de werkwijze van Scherp Online.

Automatisering en personalisatie hand in hand

Als we Wesley vragen naar belangrijke ontwikkelingen op online marketinggebied noemt hij automatisering en personalisatie. Scherp Online gebruikt slimme methodieken zoals algoritmes om een deel van online marketing te automatiseren. Online marketingcampagnes worden vaak niet meer handmatig beheerd, maar automatisch ingesteld passend bij de campagnedoelstellingen. Tegelijk worden marketingboodschappen steeds meer gepersonaliseerd met behulp van slimme tools. "Als je op een advertentie van een aanbieder hebt geklikt wil je het liefst een zo persoonlijk mogelijke landingspagina. De informatie moet zo goed mogelijk aansluiten op jouw zoekvraag als klant. Dat kan met online marketingtools die wij gebruiken", aldus Wesley.

In heel Europa vanuit Eindhoven

Opdrachtgevers van Scherp Online zijn vaak internationaal actief, in heel Europa en soms verder. Scherp Online staat graag dicht bij haar opdrachtgevers en werkt nauw samen met hen. Vaak zijn het bedrijven waarvan de marketingmanager in Eindhoven kantoor houdt zodat toch dichtbij kan worden samengewerkt. Het bureau spreekt meestal af met klanten op het mooie kantoor in het Microlab. Klanten komen graag op bezoek door de fijne sfeer op Strijp-S en de goede voorzieningen in het Microlab. 

Het beste bureau van Eindhoven

"We hebben bewust geen hippe Engelse bedrijfsnaam omdat we nuchtere dienstverleners zijn die graag lokale ondernemers willen helpen om te groeien", vertelt Wesley. Er is veel behoefte aan online marketing en Scherp Online wil een duidelijke eigen koers daarin varen. "Het beste bureau van Eindhoven zijn, dat is onze ambitie". Ze werken bijvoorbeeld voor Kuijpers Installatietechniek uit Helmond en Heezen B.V. uit Eindhoven. Het bureau wordt momenteel begeleid door Google als één van de 10 bureaus in een elevatortraject om uiteindelijk te groeien naar 30 medewerkers.

Medewerkers voelen zich thuis

"Onze grootste kracht zit in de mensen die voor ons werken die onze klanten begeleiden bij het verbeteren van hun marketing. Als onze mensen zich happy voelen, helpen ze onze klanten beter en zijn we samen succesvoller", vertelt Wesley. Hier in het Microlab wordt veel georganiseerd voor hen. De medewerkers gaan bijvoorbeeld twee keer in de week naar de workout, om te sporten en fit te blijven. Er zijn regelmatig netwerkborrels en ze kunnen gebruikmaken van de lunchfaciliteiten. Op Strijp-S zijn veel faciliteiten waar ze graag gebruik van maken, bijvoorbeeld Vershal Het Veem en voor een teamuitje zijn ze al eens bij Enversed Virtual Reality Center geweest. "Soms gaan we na de borrel in Het Veem nog even door op Stratumseind, dat is maar een kort stukje lopen."