Resultaten
vr 03 sep 2021

Marktleider in zonne-energie GroenLeven opent vestiging in Eindhoven

Onlangs opende het duurzame bedrijf GroenLeven een vestiging in Eindhoven, bij Founded by All-in het Klokgebouw op Strijp-S. Het bedrijf is marktleider in grootschalige zonne-energie in Nederland. Door middel van de aanleg van zonneparken, zonnedaken en andere grootschalige, innovatieve vormen van opwekken van duurzame energie draagt het bedrijf bij aan de energietransitie.  “Nederland loopt in Europa nog achteraan voor wat betreft schone energievoorziening, daarom werken wij hard samen met locatie-eigenaren die grote oppervlaktes grond, water of bijvoorbeeld parkeerplaatsen hebben om die te voorzien van zonne-energie”, vertelt Maarten de Groot, marketeer bij GroenLeven.  

Eindhoven

GroenLeven werkt door heel Nederland, en heeft haar hoofdkantoor in Leeuwarden. Veel grote energieprojecten zijn gestart in Noord-Nederland, maar activiteiten verspreiden zich steeds meer over heel Nederland. Daarom werd een vestiging in het zuiden van Nederland logisch, dus opende het bedrijf een locatie in Eindhoven. “We vestigen ons graag in de innovatieve, snelgroeiende regio Brainport, die past bij ons innovatieve, enthousiaste karakter”, vertelt Maarten. Het bedrijf is continu op zoek naar nieuwe medewerkers en wil in Brainport zeker ook in contact komen met jong talent om het groeiende bedrijf te ondersteunen in haar ambities. 

Innovatieve zonne-energie

GroenLeven is sterk in het realiseren van innovatieve locaties die energie opwekken, bijvoorbeeld op water drijvende zonneparken en boven fruitteelt. Ook boven snelwegen, op vuilstorten en boven parkeerplaatsen (zonnecarports) zijn voorbeelden van slimme toepassingen van zonne-energie. “In ons kleine land moeten we slim omgaan met de beschikbare ruimte. Daarom zoeken wij bij voorkeur locaties die we met zonne-energie een dubbelfunctie kunnen geven. Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij kunnen er zonne-energie op gaan opwekken”, aldus Maarten. 

GroenLeven werkt momenteel met meer dan 150 mensen aan het realiseren van innovatieve zonne-energie. Vorig jaar realiseerde het bedrijf zo’n 600.000 panelen, waarbij over de periode 2019-2020 zo’n 2% van het klimaatakkoord werd gerealiseerd door GroenLeven. “Onze collega’s zijn heel trots op de bijdrage die wij kunnen leveren en werken met veel energie aan deze opgave voor de samenleving”

Wil je meer weten over GroenLeven of in contact komen?

https://groenleven.nl/