Ingrediënten
• 500 gr ravioli | Che Bonta
• Olijfolie om in te bakken | Che Bonta
• 1 sjalotje | Versmarkt
• 1 teentje knoflook | Versmarkt
• 350 ml droge witte wijn | Wine & Nuts
• 200 ml kookroom | Rico’s Biokazen
Wijn
Gran sasso trebbiano | Wit | Wine & Nuts
Bereiding | circa 25 minuten
Witte wijnsaus
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten. Laat het sjalotje en de knoflook niet bruin worden. Schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken.
Schenk de room erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
Kook de verse ravioli in 7 minuutjes gaar in ruim water met een scheutje olie. Zeef de witte wijnsaus. Serveer de schaaldieren ravioli met de witte wijnsaus op een mooi bord.
De gevulde kalkoen is tot 17 December te bestellen bij onze vleesrokerij en zouterij Ad Reijnders
Kalkoen
4-6 personen
Ca. 3 kilo
2.5 uur op 125 graden
Wij adviseren om de kalkoen 30 min voor serveren uit de oven te halen om de kerntemperatuur te controleren. De kerntemperatuur van de kalkoen dient 70 graden te zijn. Voor het aansnijden de kalkoen ca 10 min laten "rusten" onder aluminiumfolie
Cranberry saus
• 4 sinaasappels | Versmarkt
• 225 gr. Gedroogde cranberry′s | Le souk 3 stuks steranijs
• Le souk 2 kaneel stokjes | Le souk
• Eventueel suiker of appeldiksap als zoetstof aat de gedroogde cranberry’s een half uurtje weken in water. Pers de sinaasappels. Doe alle ingredienten samen in een steelpan en breng aan de kook. Zet je het vuur lager en laat alles 10-15 min. zachtjes doorkoken. Verwijder de kaneelstokjes en steranijs en laat de saus afkoelen. Cranberry saus bindt vanzelf bij het afkoelen.
Geroosterde groenten
• 2 grote wortels | Versmarkt
• 1 grote ui | Versmarkt
• 2 grote aardappels | Versmarkt
• 2 grote zoete aardappels | Versmarkt
• 2 pastinaken | Versmarkt
• 8 teentjes knoflook, ongepeld | Versmarkt
• 3 tot 4 eetlepels extra vergine olijfolie | Che Bont
• 2 eetlepels balsamico azijn | Che Bonta
• 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt | Versmarkt
• 1 eetlepel verse tijm, fijngeha | Versmarkt
• Zout en peper naar smaak | Le souk
Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Rasp en snijd alle groenten. Hak de rozemarijn en tijm fijn.
Meng in een grote kom alle groenten met de knoflook, de kruiden, olijfolie, balsamico azijn en peper en zout. Verspreid de groenten op een bakplaat. Rooster 50 minuten tot een uur, tot de groenten volledig gaar en goudbruin zijn. Schud ze elke 20 minuten goed om en pas op dat ze niet verbranden.
Wijn
Gruber roschitz zweigelt | Rood | Wine & Nuts
• Compleet dessert in potje | Pastry Club
Crumble van brownie en caramel, Mango mousse, Passievruchten cremeux en Donkere chocolade mousse
Wijn
Van Den Beld Bisous | Wit | Wine & Nuts