Resultaten
do 21 okt 2021

Lekkere én gezonde wafels op Strijp-S bij Waffelinq in de Apparatenfabriek

In september opende op Strijp-S een wafelrestaurant, bij Yksi op de begane grond van de Apparatenfabriek. 

Voormalig profvoetballer Ilja van Leerdam startte de zaak om de lekkerste én gezondste wafels te bieden in het groeiende hart van Eindhoven. ”Je kunt de hele dag een wafel eten, bij het ontbijt, de lunch én als avondeten”, aldus Ilja. Waffelinq verwacht iets bijzonders toe te voegen aan Strijp-S waar steeds meer mensen komen wonen.

Gezond en lekker

Ilja is zelf altijd met gezond eten en leven bezig, omdat hij profvoetballer bij onder andere PSV en Helmond Sport is geweest. Daarom is de wafel ook een geschikt product voor zijn nieuwe onderneming in Eindhoven: Waffelinq. De ouders en de broer van Ilja hebben altijd in de horeca gewerkt en toen Ilja na zijn werk als personal trainer een nieuwe uitdaging zocht, kwam hij op het idee om een wafelrestaurant te starten. “Bijna elke generatie is bekend met wafels, maar er zijn nauwelijks wafelstudio’s in Nederland. Daarom wil ik de ouderwetse wafels in een nieuw jasje stoppen. Vegan wafels, wafels met havermout en ook hartige wafels met zalm, geitenkaas of humus. De mogelijkheden zijn eindeloos!”, vertelt Ilja enthousiast. 

Voedingswaarde

Een wafel is geschikt voor veel eetmomenten en doet qua voedingswaarde niet onder voor alternatieven zoals een broodje of tosti. De gezonde wafels bevatten weinig suiker en passen in een gezond levensstijl. “Uiteraard hebben we ook de zoete wafels met verse slagroom en vers fruit”, aldus Ilja. Ze zijn ook in gesprek met Thuisbezorgd om de wafels te laten bezorgen en afhaal is ook mogelijk. De naam Waffelinq staat voor wafel en inquiry, wat onderzoek betekent. Onderzoek naar jezelf en naar je hart en dat komt ook in het logo terug met het hartje.

Dutch Design Week

Ilja verheugt zich op de Dutch Design Week, hij verwacht dan veel publiek in zijn nieuwe zaak in het hart van de Dutch Design Week. Tot die tijd is hij al open en richt hij de zaak verder in volgens het idee dat hij samen met zijn familie en compagnon heeft gevormd. Ilja is zelf groot fan van de Wim Hoffmethode waarin mensen zich ontwikkelen door ademhalingsoefeningen en blootstelling aan kou. Hij wil in de ochtenden een training gaan organiseren op een veldje op Strijp-S in combinatie met ademhalingsoefeningen en dan daarna in de zaak een gezonde wafel eten.

Waffelinq is gevestigd op de begane grond van de Apparatenfabriek, bij Yksi.

Leidingstraat 0-1A
5617 AJ Eindhoven

Website: https://waffelinq.nl/

Facebook: https://www.facebook.com/WaffelinQ