Resultaten
ma 07 sep 2020

Kiwano breidt assortiment uit met unieke designs in Urban Shopper

Designwinkel Kiwano is nu zo’n twee jaar gevestigd op Strijp-S in de Urban Shopper. Tijd om te vragen hoe het gaat met de winkel en wat toekomstplannen zijn van de creatieve ondernemer Hale Yesilyurt.

“Mensen zijn steeds weer verrast door de unieke producten van Kiwano en kopen graag iets unieks. Daarom ga ik meer tijd besteden aan mijn eigen designs, die ga je de komende tijd meer in de winkel zien”, vertelt Hale.

Natuurlijke producten

Kiwano is een concept- en designstore in de Urban Shopper op Strijp-S met de nadruk op natuurlijke materialen zoals hout, marmer en keramiek. De winkel is een plaats waar interessante merken, designers en kunstenaars bij elkaar komen. Designer Hale is altijd op zoek naar unieke producten die met aandacht worden gemaakt. Ze werkt voornamelijk met lokale buitenlandse ateliers en designers die zowel traditionele als moderne producten maken. Hale is eigenaresse van Kiwano en zelf ontwerper van interieurproducten.

Meer een ontwerper

“Eigenlijk ben ik meer een ontwerper dan een verkoper, het liefste ben ik de hele dag bezig om unieke, bijzondere dingen te ontwerpen en te maken. Door mijn winkel in de Urban Shopper kan ik mijn ontwerpen delen met mensen, die daar dan weer gelukkig van worden. Dat is de reden dat ik na twee jaar nog steeds graag in de Urban Shopper ben”, vertelt Hale over haar passie voor ontwerpen en maken. Een wens is om in de toekomst haar atelier te kunnen combineren met een winkel, zodat ze op één plek alles kan laten samenkomen. Ze verwacht dat de ontwikkelingen op Strijp-S haar de mogelijkheid zullen bieden deze droom te realiseren.

Internationaal

De eigen designs van Kiwano worden sinds kort in verschillende winkels in Europa verkocht. Bijvoorbeeld vanuit Londen kwam de vraag om de unieke marmeren interieurproducten 

te mogen verkopen in de wereldstad, zoals het marmeren servies. Deze internationale samenwerkingen passen goed bij de ambities van de ondernemer om meer te focussen op ontwerpen. Hale is dan ook druk bezig om een nieuwe eigen collectie te ontwerpen, die binnenkort wordt gelanceerd.

Events op Strijp-S

Strijp-S is in ontwikkeling en Hale is benieuwd welke kant het gebied op zal gaan. Ze verwacht zowieso dat het drukker wordt qua bezoekers en bewoners die in het gebied gaan recreeren en winkelen. De events van de Urban Shopper brengen veel nieuwe bezoekers naar mijn winkel, daar ben ik erg blij mee. Ook de FeelGood market brengt altijd veel reuring op Strijp-S”, vertelt Hale.