Resultaten
ma 04 mrt 2019

Jogg Jeans, Spijkerbroeken die dragen als joggingbroeken

Broeken moeten lekker zitten, zacht aanvoelen en een beetje flexibel zijn. De broeken van Jogg Jeans zijn een geliefd item bij mannen, pubers en jonge kinderen. René Brouwers, eigenaar van Jogg Jeans, heeft met zitcomfort, aparte kleuren en een grote variatie aan modellen, een trouwe doelgroep aangeboord op Strijp-S.

Van bedrijfsleider tot ondernemer

Na zijn studie Small Business en Retail Management is René bedrijfsleider geworden bij kledingzaak Barrows in Helmond. Hierna werd hij bedrijfsleider van de Carrera Play winkel in het centrum van Eindhoven. Het plan was dat Carrera, een Italiaans kledingmerk, binnen drie jaar tien winkels zou openen maar het liep anders. Na negen maanden werd de stekker uit het concept getrokken. René wilde eigenlijk altijd al ondernemer worden en dit was het moment om die knoop door te hakken. Hij kon zijn eigen zaak starten in de Urban Shopper met Carrera kleding. Er was een unit vrij en binnen twee weken had René zijn eigen winkel. In 2015 is hij begonnen in de kleinste unit van Urban Shopper, en anderhalf jaar geleden kon hij doorschuiven naar de huidige locatie waar hij nu succesvol kleding, accessoires en schoenen verkoopt. 

Hyperstretch jeans en organic T-shirts van het merk Okimono.

Naast Carrera voert Jogg Jeans ook de merken Okimono (bekend van ‘de Kwis’ op tv en Theo Maassen) en Dragster Jeans in de collectie. Okimono voor ‘organic fair fashion T-shirts’ die ecologisch worden geproduceerd en via het fairtrade principe worden verhandeld. Jogg Jeans is voor Okimono één van de drie verkooppunten in Nederland. Dragster broeken worden in zes wassingen verkocht die ‘hyperstretch’ zijn. Deze smalle broeken blijven heel de dag goed in model en geven veel bewegingsvrijheid. “Dat is mijn concept; ik verkoop veel mannenkleding en die klanten komen allemaal terug omdat de broeken zo fijn zitten”, bevestigt René. Naast de aparte en niet-standaard kleuren in de collectie, onderscheidt Jogg Jeans zich ook met veel overgangsmaten voor pubers die wat langer zijn en er qua leeftijd en maat vaak tussenhangen. Maruti schoenen voor dames en hippe sokken maken het plaatje compleet. De sokken hebben zelfs twee verschillende sokken in één paar. 

Kansen voor startende ondernemers

René is erg tevreden over de locatie op Strijp-S. “Je kunt hier nog ondernemen voor een leuke huurprijs met een lage instap waardoor je echt een kans krijgt als startende ondernemer”, vertelt René. De hele entourage van oud-Philips gebouwen met industriële uitstraling en het gevarieerde publiek vormen een goede combinatie. Maar ook de samenwerking met ondernemers binnen Urban Shopper is een plus vanwege de gezelligheid en collegialiteit hoewel het een uitdaging blijft om voldoende traffic te genereren. Dit proberen ze voor elkaar te krijgen door samen te werken in werkgroepen, de variatie aan winkels te benadrukken en regelmatig een evenement of leuke dingen te organiseren.  

Strijp-S verder boosten

René hoopt over vijf jaar dat zijn webshop nog meer business doet en dat hij nog steeds op de huidige locatie zit. Er wordt volop gebouwd en er komen nog meer winkels bij waardoor Strijp-S zeker nog verder een boost zal krijgen. Zijn collectie is op orde en hij is al aardig tevreden waar hij nu staat. Toch staat hij wel open voor nieuwe aanvulling qua merken of denkt hij aan de verkoop van mannenschoenen. Ook zijn marketing gaat hij actiever invullen met behulp van een professionele partij. Jogg Jeans bouwt verder aan de toekomst.

www.jogg-jeans.nl