Resultaten
do 05 sep 2019

Jaren 90 sportkleding voor vandaag in de Urban Shopper 

In augustus is de Urban Shopper een nieuwe winkel rijker geworden: Throwback Classics van Milan en Borek Cichy. De broers reizen stad en land af om de mooiste vintage merkkleding in te kopen. Vooral de oude sportmerken van de jaren 90 zoals Adidas, Nike, Lacoste maar ook Ralph Lauren, Hugo Boss proberen ze zo gunstig mogelijk in te kopen. “We willen mooie vintagekleding van bekende merken voor een betaalbaar bedrag beschikbaar maken voor iedereen”, aldus Borek.

Ondernemerswens

De wens om te ondernemen was er al jong bij Borek, vanaf zijn 18e jaar wilde hij al een bedrijf starten en is begonnen met het organiseren van feesten en het opzetten van een eigen kledingmerk. Uiteindelijk is het plan gevat om samen met zijn broer Milan, liefhebber van vintagekleding, een fysieke winkel én webshop op te starten. Ze zijn bewust gestart op Strijp-S omdat ze daar de mogelijkheid hebben om zonder meteen zware verplichtingen aan te gaan toch een eigen winkel te openen op een prachtige plek.

Mooie vintage in Eindhoven

Milan is dus zelf liefhebber van vintagekleding en moest daarvoor steeds naar Utrecht of Amsterdam als hij iets nieuws wilde kopen. Eigenlijk is het raar dat deze soort vintage nog niet in Eindhoven te krijgen was voor een toegankelijke prijs. Dus besloten de broers in Eindhoven dit concept te starten en zijn ze druk gaan inkopen op allerlei plekken. Ze hebben de mooiste items geselecteerd en die hangen nu in hun frisse en moderne winkel in de Urban Shopper. Zowel voor dames als heren hebben ze unieke items, wel meestal maar in één maat, van merken als Umbro, Ralph Lauren, Lacoste, Fila. Eigenlijk de ‘branded vintage’, vintage van vaak bekende, dure merken.

Trend vintage bij jongeren

"Vintage wordt gekocht door verschillende doelgroepen maar is vooral erg in trek bij jongeren tussen 14 en 30 jaar oud. In die groep is het echt een trend om vintagemerken te dragen”, vertelt Borek. Kleding die een beetje ‘baggy’ is en niet zo skinny of strak zoals je vaak wel ziet bij nieuwe kleding. Mensen die de zaak bezoeken in de Urban Shopper zijn erg enthousiast en soms herkennen ze iets dat ze vroeger gedragen hebben. “In de Urban Shopper zien we verschillende doelgroepen, jongeren, ouderen, toeristen maar ook gezinnen met kinderen”, geeft Borek aan.

Evenement: Throwback Thursday op donderdagavond

Een keer per maand op donderdagavond organiseert de winkel een leuke avond met muziek, een hapje en drankje en misschien een expositie erbij. De winkel is dan open en de bezoekers kunnen dan in ontspannen sfeer winkelen en een leuke tijd in de winkel hebben. “Eigenlijk zou het wel mooi zijn als de Urban Shopper altijd op donderdagavond open zou zijn. Maar ik heb dat nog niet met de anderen besproken, het is meer een idee”, geeft Borek aan.