Resultaten
wo 12 jun 2024

Isa Ceramics; gepersonaliseerde mokjes en meer

Kopjes met hartjes, 3D-bloemetjes of aardewerk met je eigen naam erin: Isa maakt het allemaal. Sinds april vind je haar bedrijf Isa Ceramics in de Apparatenfabriek, waar ze de leukste keramieken kopjes creëert. “Het is superfijn dat ik nu alles op één plek heb: van alle materialen tot aan een oven. En dat op Strijp-S!”, straalt Isa.

Gek op servies

Een uit de hand gelopen hobby, zo zou je het eigenlijk kunnen noemen. “Ik had altijd al iets met servies. Bij mij eet je van mooi, uniek servies, niet op witte borden zoals bij mijn ouders, haha. Toen ik me tijdens een vakantie vorig jaar mei verveelde, zocht ik op YouTube hoe je zelf servies maakt. Ik heb klei gekocht en ben aan de slag gegaan. En zo is het eigenlijk ontstaan.” Isa kwam er al snel achter dat ze het leuk vond om te doen. “Ik haal er naast plezier ook veel rust uit. Daarnaast merkte ik dat mensen om mij heen er enthousiast van werden.”

Van thuis naar Strijp-S

Het duurde niet lang voordat Isa met haar keramiek op Etsy stond. “Ik opende mijn Etsy-shop vorig jaar augustus. Dat liep meteen heel goed, wat me prikkelde om echt voor mezelf te beginnen en er een bedrijfje van te maken. Dus dat is wat ik deed, in november,” legt Isa uit. Toen ze ging samenwonen had ze geen extra kamer om in te keramieken en begon de zoektocht naar een ruimte. Zo kwam ze terecht op Strijp-S. “Ik heb altijd wel op Strijp-S willen zitten. Er zitten zoveel ateliers en studio’s, de creatieve sfeer, de mensen… Voor mij was het heel logisch om hier een plekje te vinden.”

Blijven dromen

Vooral met de gepersonaliseerde mokken weet Isa Ceramics zich te onderscheiden; die vallen erg in de smaak. “Je kiest een van de designs en vervolgens beslis jij wat voor tekst er op de mok komt en waar. En of je een handvat wilt of niet.” Waar Isa nog van droomt? Een koffiezaakje met – drie keer raden – haar eigen mokjes! “Dat is echt nog maar een vaag idee, al vind ik het wel heel leuk om daarover na te denken. Voor nu focus ik me op het keramieken, waar ik veel voldoening uit haal. Dus bekijk eens mijn website of Instagram, wie weet vind je een leuk mokje!”, straalt Isa.