Resultaten
do 18 mrt 2021

Intelligentia blijft gasten verrassen en verbazen op Strijp-S

De ijssalon Intelligentia is al jaren een hit op Strijp-S door de bijzondere smaken en service die Björn en Sabine Cocu bieden. Ook na de verhuizing op Strijp-S naar leidingstraat 27, grenzend aan het Ketelhuisplein, is het bedrijf een ware publiekstrekker voor liefhebbers van verrassende smaakcombinaties.

En er is meer. De Wonderroom is een thematisch toprestaurant waarin gasten zich weer even kind voelen door luxe menu’s en magische service. En de Unroom is het grote terras op het Ketelhuisplein waar gasten ook verrast worden met verfijnde smaken en service.

Partner Trudo

“De afgelopen tijd hebben we de ruimte gehad om de verbouwing helemaal af te maken. Veel producten ontwikkelen en testen en de puntjes op de ‘i’ zetten in de beleving van ons bedrijf”, vertelt Sabine. De verhuizing naar het Ketelhuisplein in 2019 was een natuurlijke stap in de groei en ontwikkeling Intelligentia. Samen met Trudo heeft het duo gekeken naar de beste locatie voor de vervolgstap van het bedrijf, dat qua concept en uitstraling heel goed bij Strijp-S past. “We zijn dankbaar dat Trudo met ons heeft meegedacht over onze vervolgstap, het zijn echt partners die ons helpen om zoiets bijzonders neer te zetten”, vertelt Björn.

Liefde voor het product

Al langer bestond de wens om een restaurant toe te voegen aan de succesvolle ijssalon. Björn is voormalig restaurantmanager en het werken met de verfijnde keuken, wijnen en luxe patisserie stond vanaf het begin centraal in de ondernemingsplannen. Op Strijp-S kan een totaalbeleving worden geboden vanuit kennis van en liefde voor het product en het bijbehorende verhaal. “Wij geven antwoord op de tweede, derde en vierde vraag die over het product gesteld kan worden. Het gaat ons om het échte verhaal achter het product. Wat maakt dit product zo bijzonder en waarom is die smaakcombinatie zo goed”, vertelt Björn.

Prijzen

Het ijs van Intelligentia valt regelmatig in de prijzen, het bedrijf won de Gouden IJscreatie 2020 met Cherry Blossom, een creatie met kersenijs. Daarnaast is het genomineerd voor ijssalon van het jaar, het zit momenteel bij de laatste vijf genomineerden die de prijs zouden kunnen winnen. Björn is toegetreden tot het bestuur van het Ambachtelijk IJscentrum waarmee hij zijn kennis ook inzet om jonge talenten op te leiden. Al met al zet Intelligentia vanuit passie voor smaak en beleving iets bijzonders neer, een verrijking voor Strijp-S.

Wonder Room

De Wonder Room is een exclusieve, luxe ruimte binnen Intelligentia Taste Rooms. Een surrealistische ruimte met velvet groene muren, marmeren tafels en sophisticated muziek uit de jaren '30. In de Wonder Room staat altijd een thema centraal van waaruit een totaalbeleving wordt gecreëerd. Alice in Wonderland was het thema de afgelopen tijd en het nieuwe thema wordt Harry Potter. “Het is niet alleen voor de echte Harry Potterfans, ook als je geen fan bent krijg je een magisch menu. Je voelt je weer als een kind omdat er magische dingen gebeuren, zoals goocheltrucs”, vertelt Sabine.

IJspotten

Ook qua productontwikkeling staat Intelligentia niet stil. Onlangs werd de eigen versie van de Nougatine ijstaart een echte hit. Dit product zal voortaal het hele jaar te krijgen zijn bij Intelligentie. Een ander nieuw product zijn ijspotten; transparante potten met ijs van de populairste smaken, direct schepbaar. “We hebben zelf ook enorme moeite om ervan af te blijven, dit is misschien wel een van de beste dingen die we ooit gemaakt hebben”, aldus Sabine.

Instagram Intelligentia