Resultaten
wo 03 apr 2019

Grijp je kans en bezoek deze week nog het STRP Festival in het Klokgebouw!

Nog tot en met zondag 7 april 2019 kan je het toonaangevende STRP Festival (creatieve technologie, muziek en kunst) in het Klokgebouw bezoeken.

Een evenement voor mensen met passie voor experimentele technologie, elektronische muziek en spectaculaire kunst. Door middel van tentoonstellingen, workshops en conferenties krijg je een duidelijk beeld van de toekomst op het digitale vlak van audiovisuele media.

Verbeeldingskracht, inspirerende alternatieven en intensieve ontspanning

STRP Festival brengt nationale en internationale kunstenaars, activisten, ontwerpers, denkers, doeners, coders en hackers bijeen om, in een samenspel met het publiek, letterlijk en figuurlijk meer ‘sense of technology’ te maken. Ze doen grensverleggende voorstellen voor onder andere een nieuw internet, voor hoe we weer in contact komen met ons eigen lichaam en voor een herziene verhouding tussen onszelf en de natuur. Ze introduceren een virus dat mensen nader tot elkaar kan brengen, creëren nieuwe rituelen en visualiseren samen met het publiek, met de nieuwste technologieën, hoe onze nieuwe wereld eruitziet, voelt en klinkt.

Alternatieven voor de toekomst

Het STRP Festival wil vooruit en haar blik op de toekomst werpen in een open doch kritische benadering. Tijdens het festival is de vraag hoe we tot inspirerende alternatieven voor een positieve toekomst kunnen komen. Als publiek word je geprikkeld om via verbeeldingskracht grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen: wat gebeurt er achter het direct waarneembare? Daarnaast treden tal van internationale grootheden uit de elektronische muziekwereld, internationale ‘dance’ en ‘dubstep’ op.