Resultaten
do 12 nov 2020

Gezond leven én een betere wereld vanuit Strijp-S

In Microlab zijn de twee bedrijven van Niels Bosman gevestigd: Makkelijk Afvallen en Happy Vegan. Beide bedrijven zijn bezig met gezond eten en gezond leven, met een sterke link naar een betere wereld.

“We zitten op de vierde verdieping van Microlab en nemen nooit de lift. We lopen gemiddeld twee keer per dag naar de vierde verdieping, dat is gezond voor ons en een fijne beweging tijdens de werkdag”, vertelt Niels.

Makkelijk Afvallen

Het begon voor Niels met het bedrijf Makkelijk Afvallen, zoals de naam al zegt een manier om zonder veel moeite het veelgewenste doel te bereiken van een gezond en slank lijf. “We zijn begonnen met het delen van koolhydraatarme recepten en het schrijven van reviews voor afslankproducten. Uiteindelijk heb ik een boek geschreven vol met recepten en weekmenu’s om af te vallen”, vertelt Niels. Momenteel werkt hij aan een coachingsprogramma waarin mensen persoonlijk begeleid worden bij het afvallen. Het bedrijf werkt dan in een goede combinatie tussen on- en offline, wat in deze tijd extra belangrijk is.

Happy Vegan

In 2016 startte Niels samen met Orly Vlot het bedrijf Happy Vegan, met als missie om mensen te helpen minder vlees, vis en zuivel te laten eten. Omdat dit goed is voor onze gezondheid én het klimaat. Orly is al sinds 2013 vegan en is samen met Niels bezig om mensen te helpen ook deze levensstijl te adopteren. “We vinden het heel fijn dat we fysiek bij elkaar kunnen zitten in Microlab, van waaruit we ons bedrijf verder uitbouwen”. Momenteel is het bedrijf op zoek naar online marketeers en voedingsexperts (‘foodies’) die bij het bedrijf willen komen werken of waarmee kan worden samengewerkt.

Brabantse gezelligheid en high tech

“We kwamen op Strijp-S omdat we op zoek waren naar kantoorruimte. Het voelde gewoon meteen als ónze plek. Dit is een inspirerende omgeving met de juiste mindset en ook de juiste vibe. Iedereen is heel relaxed tegen elkaar, maar je kunt wel gewoon je eigen ding doen. Een ideale combi tussen Brabantse gezelligheid en de zakelijkheid van startupplekken van grote steden”, aldus Niels over de keuze voor Strijp-S om te ondernemen.

“We lopen elke dag buiten in het gebied en verbazen ons over wat er allemaal gebouwd wordt momenteel. De combinatie van oud en nieuw door elkaar heen maakt dat het echt een coole plek is. Je voelt hier hightech en de oude industrie samenkomen. Eindhoven heeft als plek enorm veel potentie, hier wonen tenslotte de slimste mensen van de wereld!”, aldus Niels.

Niels staat open voor samenwerkingen met andere bedrijven die met gezondheid bezig zijn en nodig ze uit om in contact te komen.