Resultaten
do 01 dec 2022

Galaxy Star Sneakers geopend in de Urban Shopper

Tijdens de Dutch Design Week opende Maikel Mulder de deuren van Galaxy Star Sneakers in de Urban Shopper. De naam zegt het al. De winkel is net een Galaxy door alle kleuren van de sneakers.

Maikel vertelt: “Ik wil dat iedereen een paar sneakers kan kopen tegen een mooie prijs.” Naast de geweldige kleurrijke sneakers kun je er ook terecht voor accessoires en streetwear.

Hoe het allemaal begon

Als 12-jarige jongen hielp Maikel zijn vader al met werkzaamheden op de markt. In het begin hielp hij met het laden en lossen en het uitzoeken van de producten bij de groothandel, maar later ook met de verkoop van de producten. Maikel genoot ervan om zijn vader te helpen op de markt en startte later ook zelf met het verkopen van snoep en drinken. Toen nog niet wetende dat hij later zijn eigen webshop en zelfs ook winkel zou hebben.

De passie voor sneakers

Het idee voor de webshop is voortgekomen uit zijn passie voor sneakers. Maikel vertelt: “Ik kwam op het idee doordat ik altijd al een fan was van de Nike Air Jordan en basketbal. Alleen vanuit het gezin waarin ik opgroeide, konden wij het ons niet veroorloven om zulke sneakers te kopen.” Daar moest verandering in komen. In 2020 vertelde een vriend van Maikel dat hij een paar Air Force 1’s had. Het was een speciale editie die uitkwam voor de NBA game van Parijs. Het was de allereerste sneaker die werd gereleased voor de NBA game in Frankrijk. De sneaker zou daardoor meer waard worden. Vervolgens heeft Maikel zijn eerste paar sneakers gekocht. Er volgden al snel meer exemplaren en hij besloot hier echt iets mee te gaan doen. In 2021 startte hij met de webshop Galaxy Star Sneakers.

Urban Shopper perfect voor starters

De volgende stap was een eigen winkel. In zijn zoektocht naar een mooie winkelruimte kwam Maikel terecht op Strijp-S. De uitstraling van de Urban Shopper past perfect bij zijn concept. Op de dag dat de Dutch Design Week van start ging, opende Galaxy Star Sneakers haar deuren. “Dat ging niet zonder slag of stoot”, vertelt Maikel. “Ik wilde graag open gaan op 22 oktober. Maar dat betekende dat ik een week de tijd had om alles in orde te maken. Het ontwerp van de winkel heb ik zelf bedacht en uitgevoerd. Het was een week van heel hard werken en weinig slaap, maar ik ben ontzettend blij met het resultaat”.

Voor de liefhebbers

Maikel is bezig met de organisatie van de Urban Sneaker Market in het Klokgebouw. Een beurs die je als liefhebber van sneakers niet mag missen. Naar verwachting vindt dit evenement plaats in mei 2023. Wil je dit evenement volgen? Hou dan Facebook en Instagram in de gaten waarop later dit jaar meer informatie van het evenement volgt onder de naam 'urbansneakermarket'.


Ben je op zoek naar een mooi paar sneakers of toe aan een coole nieuwe outfit? Breng dan een bezoekje aan Galaxy Star Sneakers in de Urban Shopper en waan je in een Galaxy aan kleuren.

Adres: Urban Shopper, Torenallee 60-02, 5617 BD Eindhoven
Website: https://galaxystarsneakers.com
Facebook: https://www.facebook.com/galaxystarsneakers/
Instagram: https://www.instagram.com/galaxystarsneakers/