Resultaten
vr 19 feb 2021

Frankie’s Favorites groeit uit jasje en verhuist naar Torenallee 40-10

Het vernieuwende en duurzame concept van Franka van der Linden in de Urban Shopper is zó succesvol dat het verhuist naar een groter winkelpand aan de Torenallee naast restaurant Mood, de voormalige locatie van MLY. Eerder verhuisde de winkel al naar een grotere plek binnen de Urban Shopper. “Mensen zijn zich steeds bewuster van wat ze kopen, dat merken wij aan het aantal vrouwen dat ons weet te vinden”, vertelt Franka. Op de nieuwe locatie wordt naast het kopen en verkopen van kleding ook een klein koffiebarretje gerealiseerd.

Tweedehands dure kleding

Bij Frankie’s Favorites kunnen vrouwen die nog mooie, kwalitatieve kleding over hebben die in consignatie verkopen tegen een tegoedbon van verschillende Eindhovense high end winkels. Die tweedehands kleding, vaak van dure merken die nog in goede staat zijn, wordt dan weer verkocht in de winkel van Franka. “Met de nog goede kleding die in je kast hangt en die je niet meer draagt kan je weer shoptegoed krijgen voor kleding die je wel gaat dragen, zodat je kast niet steeds voller komt te hangen”, vertelt ze. Het concept van Franka is duurzaam: het stimuleert dat mooie, goede kleding wordt hergebruikt.

Mensen bij elkaar brengen

Volgens Franka is het nu de juiste tijd voor dit soort concepten, de wereld is nu echt toe aan duurzame producten en duurzaam en bewust koopgedrag. “Mijn winkel brengt mensen bij elkaar en zorgt dat 4 partijen profiteren. Fashonista’s die hoogwaardige kleding kunnen kopen en een té volle kast hebben met kleding die zij niet meer dragen. Na verkoop ontvangen zij 50% van de verkoopprijs in een tegoedbon van hun favoriete winkel. Dan de klant die ook die mooie producten wil dragen, maar voor wie ze nieuw te duur zijn. De winkelpartners in de binnenstad die hun klanten doorsturen om bij Frankie’s hun kast te legen en daarmee shoptegoed verdienen om bij diezelfde winkelpartner weer te besteden én Frankie’s Favorites die deze vier partijen bij elkaar brengt”, vertelt Franka.

Betere locatie

De nieuwe locatie heeft veel voordelen, geeft Franka aan. “We hebben een goed zichtbare etalage en onze klanten kunnen voor de deur parkeren als ze spullen komen brengen. We zitten vlakbij hotspots als Mood en het Ketelhuisplein. En de locatie is weer een stuk groter, wat past bij onze ambities”. Momenteel wordt er druk geklust om de winkel klaar te hebben zodra de winkels weer open kunnen.

Volg de Instagram van Frankie’s favorites om meer te weten: https://www.instagram.com/frankiesfavoritess/