Resultaten
do 08 jun 2023

Founded By All: dé ideale werkplek voor de creatieve starter

Als je de vijfde verdieping van het Klokgebouw oploopt voel je het meteen: dit is een fijne, informele werkplek. Founded By All noemt zich een ondernemersvereniging die momenteel bestaat uit vijftien partijen. Daar komen er binnenkort nog eens vier bij. De vereniging is in het leven geroepen om startende ondernemers uit de creatieve en innovatieve sector te helpen groeien. 

Het is een perfecte omgeving om te netwerken en het gevoel van collegialiteit te ervaren. Met hun opendeurbeleid, maandelijkse themalunches en een goudmijn aan kennis zorgt de vereniging voor een toegankelijke en professionele sfeer. Founded By All leeft écht naar hun kernwaardes open, groei en samen.

Het gevoel van een team maar wel als zelfstandige

Founded By All is meer dan een groep ondernemers die toevallig op de vijfde verdieping een ruimte huurt. Het zijn zelfstandige creatievelingen die waarde hechten aan een gezellige werkplek en aan collegialiteit. Zo heeft ieder lid een verantwoordelijkheid binnen de community. Er is een interieurcommissie, een internetbeheerder en iemand die het afval wegbrengt. Met de maandelijkse verenigingsbijdrage worden er onder andere vrijdagmiddagborrels gehouden en sprekers uitgenodigd. Bovendien verzorgt een lid van de vereniging elke maand een uitgebreide lunch (in thema!). Zo blijft iedereen betrokken. De ondernemers zijn dan ook blij om hier te zijn. Stijn Kaiser, lid van het bestuur en huurder met zijn onderneming KaiserVR, vertelt: “We horen vaak dat de openheid op de vloer uniek is en daarbij is het Klokgebouw een goede plek om gevestigd te zijn als ondernemer. Iedereen kent deze locatie waardoor mensen meteen weten waar je zit als je erover vertelt.” Strijp-S als creatieve hotspot was daarmee een logische plek voor Founded By All om zich te vestigen. 


Dat openheid hoog in het vaandel staat binnen de vereniging is te zien. “De bedrijfsnamen worden geprojecteerd op de houten deuren en dat zie je vooral wanneer de deuren open staan. Als je binnenkomt zie je dus meteen wie aanwezig is. Dit geeft het gevoel dat je makkelijk naar binnen kunt lopen en een praatje kunt maken.” De verdieping heeft een fijne leefkeuken, lekkere koffie en een moderne vergaderruimte. De glazen wanden, hoge houten klapdeuren en vintage zithoek stralen professionele gezelligheid uit.

Zakelijke kansen

Nieuwe leden worden direct welkom geheten, er is meteen contact met andere zelfstandigen en iedereen is geïnteresseerd in gezamenlijke activiteiten. Het voordeel van hier werken is volgens Stijn niet alleen de gezelligheid en het teamgevoel, maar ook de kansen die je krijgt op zakelijk vlak. “Je stapt makkelijk bij elkaar naar binnen om advies te vragen of gewoon even een praatje te maken.” Samen met drie architecten deelt Stijn zijn werkruimte: “Ik richt me op visualisaties voor bouwprojecten en ben opgeleid tot architect. Daar ligt dus een directe connectie. Ik werk samen met verschillende ondernemers hier op de vloer. Je hebt elkaar snel gevonden en kunt elkaar snel aanvullen zonder dat het geforceerd is. Je bouwt hier snel een netwerk op.” 

Hoe komen starters in aanmerking?

De werkplekken bij Founded By All worden apart verhuurd via Trudo. Via bijzondereprojecten@trudo.nl kun je je aanmelden als huurder. Trudo kijkt samen met jou of Founded By All een goede match is.