Resultaten
wo 04 sep 2019

Eindhoven Maker Faire: een doe-het-zelf kermis waar alles kan én mag

Tijdens het weekend van 28 en 29 september 2019 opent het Klokgebouw in Eindhoven haar deuren wederom voor het grootste maakfestival van Nederland. Op de Eindhoven Maker Faire ontdek je de nieuwste en meest creatieve innovaties in de maaksector. Wat het festival zo uniek maakt is dat je niet alleen mag toekijken, maar ook zelf aan de slag kunt. Tijdens talloze workshops worden je de fijne kneepjes van het vak geleerd en uitgelegd.

Foodcourt & Eindhoven Crazy Parade

Naast vele bijzonder creaties die je op het festival zult zien, zal ook het Ketelhuisplein in beslag worden genomen door het foodcourt. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de makers op het plein worden bewonderd. Net als vorig jaar zal de Eindhoven Crazy Parade zich een weg banen door Strijp-S: knotsgekke voertuigen en spectaculaire creaties zorgen ervoor dat de bezoekers hun ogen uitkijken. De wagens van de Crazy Parade zullen op het Ketelhuisplein worden uitgestald.

Coconen, lichtinstallaties, kogelbaan en een bijzondere klok

Vele makers hebben zich inmiddels aangemeld voor de zesde editie van de Eindhoven Maker Faire. Het inmiddels grootste maakfestival van Nederland trok vorig jaar 250 makers en 15.000 bezoekers. Met ieder jaar nieuwe makers die de meest creatieve en innovatieve projecten presenteren, is er ook dit jaar weer veel te zien. Bij Protoplast kun je bijvoorbeeld  met (her)vormbaar modelleerkunstof de leukste creaties maken. Bij Moving Machines kan je toffe lichtinstallaties bekijken die de wereld een beetje mooier maken. De kruising tussen een slaapzak en een rups leidde tot het project Coco(o)n(en). Muzikaliteit testen kan op de Stealth Piano: half piano, half motor. Ontelbare bewegende onderdelen vormen samen een bijzondere klok van gerecycled materiaal bij Watch?! Magnex is een magnetisch aangedreven kogelbaan, voortbewogen door magnetische kanonnen. Stalen kogels lopen via rolbanen, bochten en bruggen en laten onverwachte grappige effecten zien.  Naast deze projecten zijn er nog veel andere stands om te verkennen.

Stichting MakerDays Eindhoven

De Eindhoven Maker Faire wordt georganiseerd door de Stichting MakerDays. De stichting is opgericht in 2015 met als doel om “netwerken te bouwen” en alles te doen wat daartoe bevorderlijk kan zijn, met de Maker Faire USA als inspiratiebron. De Stichting MakerDays wil de makerbeweging in Nederland laten groeien en bloeien. De Eindhoven Maker Faire is de ontmoetingsplaats voor mensen in Nederland met een passie voor maken en daarmee de inspiratiebron voor bezoekers en makers om zelf dingen te creëren. De Stichting MakerDays ontwikkelt het platform en een jaarlijks “Maker Faire” evenement.

Sponsoren zijn o.a. Brabant C, Arrow Electronics, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Conrad, Fontys, Sint Lucas, Summa College, Rabobank, ASML, VDL, Conrad, Baker Tilly en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer info: https://eindhoven.makerfaire.com