Resultaten
wo 13 nov 2019

Eindelijk weer echte verse koffie in de Vershal!

In oktober is in Vershal Het Veem een nieuw koffieconcept geboren: Kopje Koffie. Maaike van der Krieken van Soeppa! gaat met haar team heerlijke speciale koffie uit Colombia schenken; een koffieboon met een zacht, zoete smaak. De dag beginnen met een lekker kopje koffie, bijpraten met die vriend of vriendin of even lekker blijven hangen na de lunch met een kopje koffie in de Vershal is vanaf oktober weer mogelijk. To go of genieten op het terras in de Vershal.

Zelf liefhebber van koffie

Maaike is zelf groot liefhebber van koffie. Ze heeft altijd een grote affiniteit met koffie gehad en bezoekt dan ook regelmatig de vele goede koffietenten in Eindhoven. Zij miste de ambachtelijk bereide kop koffie in de Vershal en besloot daarom om zelf een koffieconcept te ontwikkelen, gelegen naast haar huidige succesvolle zaak Soeppa! Zo ging een langer gekoesterde droom in vervulling.

Samenwerking met Stadsbranderij Locals uit Tilburg en Pastryclub

De koffiebonen die Maaike in de Vershal gebruikt, worden door Stadsbranderij Locals gebrand op een 6 kilo Giesen brander. Daarnaast besteedt Locals voortdurend aandacht aan de ontwikkeling, verbetering en perfectionering van de koffie. Een kwaliteitsgedachte waar Maaike graag mee samenwerkt. Ook worden de heerlijke, handgemaakte zoetigheden van Pastryclub geserveerd. Ambacht, kwaliteit en pure producten staan dus hoog in het vaandel.

Baristas in de Vershal

Momenteel worden nog meer medewerkers opgeleid tot echte barista. Vakmannen of -vrouwen die zich toeleggen op het bereiden van espresso, cappuccino of een latte macchiato. Echte specialisten dus in het bereiden en serveren van koffie waarbij ze alles moeten weten van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de diverse soorten koffie.

Ook voor business events

Maaike gaat ook koffie schenken voor de zakelijke markt, tijdens events en bedrijfsevenementen. De eerste samenwerking met verschillende organisaties tijdens de Dutch Design Week was al een feit waarmee in en rondom het Veem op verschillende plekken verse koffie van Kopje Koffie te krijgen was.

Inspelen op de vraag

Kopje Koffie is zeven dagen per week open. “We willen graag inspelen op de vraag in de ochtend zodat onze gasten de dag kunnen starten met een heerlijk bakje koffie”, besluit  Maaike.

Meer informatie: Instagram - @kopjekoffieehv