Resultaten
vr 01 apr 2022

Een fietsenwinkel met een vintage twist

Bij Velo d’Anvers koop je geen standaard fiets, maar een uniek product. Vintage fietsen worden door Theon Valks naar wens volledig op maat gemaakt zodat de fiets weer als nieuw de weg op kan. De fietsenwinkel is een beleving op zich. De winkel hangt vol met vintage frames en er is veel historie in de winkel te vinden. Velo d’Anvers is geen onbekende op Strijp-S. In 2015 opende Theon zijn eerste winkel in Urban Shopper. Inmiddels zijn ze nu vier jaar gevestigd in de Machinekamer aan het Ketelhuisplein. 

Uit de hand gelopen hobby

Theon is al zijn leven lang aan het sleutelen aan fietsen. Alhoewel hij van oorsprong architect is, heeft hij uiteindelijk toch van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Theon houdt van dingen die op maat gemaakt zijn. “Ik heb een soort drang om dingen aan te pakken. Ik maak het product graag mooier en beter”, vertelt Theon. Hij begon met het opknappen van vintage racefietsen vanuit huis toen hij nog in Antwerpen woonde. Als ode aan zijn woonplaats is de verwijzing naar Antwerpen verwerkt in de naam van de winkel. Daar was in 2014 de start van Velo d’Anvers. In 2015 opende Theon zijn winkel in de Urban Shopper. 

Op en top duurzaam

Alle onderdelen die hergebruikt kunnen worden, worden hergebruikt. Een vintage fiets wordt ingekocht en vervolgens helemaal uit elkaar gehaald. Het kale frame wordt opgehangen. Als het moment daar is, dan wordt de fiets weer helemaal opnieuw opgebouwd. Het oude beestje kan dan weer als nieuw de weg op. Inmiddels hangen er heel wat frames in de winkel. Theon vertelt: “Er hangt van alles aan de muur. Bij elkaar hangt er een hele race historie”. Het lijkt inderdaad wel een museum.

Het complete plaatje op Strijp-S

De komst van Velo d’Anvers op Strijp-S, was in eerste instantie uit praktische overweging. Theon woonde namelijk om de hoek. Inmiddels kan hij zich geen fijnere plek voorstellen. Het oude industriële erfgoed zorgt voor een prettige sfeer. De fijne mensen en de levendigheid maken het plaatje compleet. De prettige sfeer is ook te voelen in de winkel van Velo d’Anvers. Er is een  werkplaats waar flink gesleuteld wordt. De winkel is een beleving op zich en er is een fijne plek om met een kop koffie te bespreken hoe de fiets eruit moet komen te zien. 

Reparatie en onderdelen

Ben je in de buurt van Strijp-S en is er iets kapot aan je fiets? Ook voor reparatie van fietsen kun je gewoon bij Velo d’Anvers terecht. Heb je een bepaald onderdeel nodig voor een vintage fiets? Grote kans dat je bij Velo d’Anvers met het juiste onderdeel de winkel verlaat. Breng een bezoek aan deze winkel en ervaar het zelf.

- Adres: Machinekamer Strijp-S, Ketelhuisplein 6, 5617 AE Eindhoven
- Website: https://www.velodanvers.nl
- Facebook: https://www.facebook.com/velodanvers
- Instagram: https://www.instagram.com/velo_danvers/