Resultaten
vr 18 mrt 2022

Een duurzame goudsmid? Jazeker, ook op Strijp-S!

Na 10 jaar was het voor Yska Sieraden tijd voor een nieuwe locatie op Strijp-S. Sinds kort is haar atelier te vinden op de vijfde verdieping in de Apparatenfabriek. Vanuit deze bijzondere locatie creëert Ellen Yska de mooiste duurzame ontwerpen voor haar eigen lijn of in opdracht van een klant. 

Van je passie je beroep maken

Ellen Yska is al zo’n 35 jaar goudsmid. In 2010 besloot ze van haar passie haar beroep te maken en startte Ellen als goudsmid met het geven van cursussen en workshops. Hierdoor kreeg ze al snel aanvragen voor het vermaken of ontwerpen van een sieraad. Ze ging op zoek naar een eigen werkplek en kwam in 2011 als een van de eerste ondernemers terecht in de Apparatenfabriek op Strijp-S. Inmiddels was Yska Sieraden toe aan een grotere ruimte. Ellen is dan ook ontzettend blij met haar nieuwe atelier op de vijfde verdieping in de Apparatenfabriek.

Een fantastische werkomgeving

Ellen is erg gehecht geraakt aan Strijp-S. Ze vertelt: “In de afgelopen 10 jaar is het gebied ontzettend ontwikkeld met de komst van o.a. de Urban Shopper en het Veemgebouw. De platanen aan de Torenallee zijn erg mooi en mijn uitzicht op de TrudoToren is ook een plaatje. In 2011 kon ik het Evoluon nog zien. Er heerst een mooie dynamiek en het is een fantastische omgeving om te werken”. 

Sieraden met een bijzonder verhaal

Van het vermaken van sieraden tot een nieuw ontwerp. “Soms heeft de klant een vastomlijnd idee, maar soms is er nog geen idee. Dan ga ik samen met de klant in gesprek en maak ik op basis van het verhaal een ontwerp”, vertelt Ellen. Ook het vermaken van sieraden levert mooie nieuwe creaties op. Ellen heeft eens van een ketting drie armbanden gemaakt. Ook voor gedenksieraden met daarin as verwerkt kun je bij Yska Sieraden terecht. Het is mooi om dit proces samen met een klant te doorlopen. Zo zit er achter ieder sieraad een bijzonder verhaal.

De passie delen met anderen

Ellen geeft al jarenlang cursussen zodat ze haar passie met anderen kan delen. De cursussen zijn er voor beginners en gevorderden. In het eerste half jaar worden de beginselen en de technieken van het goudsmeden uitgelegd. Vervolgens kunnen eigen creaties gemaakt worden waarbij de cursisten begeleiding krijgen. Dat de cursussen populair zijn, blijkt uit de wachtlijst. Sommige cursisten volgen haar lessen al 10 jaar. 

Een bijzonder sieraad kopen?

Heb je een oud sieraad, wil je iets aanpassen? Als je een afspraak maakt met Ellen dan denkt ze graag me je mee over de mogelijkheden. Vervolgens ontvang je vrijblijvend een prijsindicatie. De eigen collectie van Ellen is ook echt de moeite waard. Deze is op locatie of via de webshop te bewonderen.

Adres: Torenallee 32-02 (5e verdieping), 5617 BD Eindhoven
Website: www.yska-sieraden.nl
Instagram: www.instagram.com/yska.sieraden/
Facebook: www.facebook.com/YskaSieraden/
Pinterest: www.pinterest.com/ellenyska/collectie-ellen-yska/