Resultaten
ma 01 apr 2019

Duurzame verlichting bij Wonka Broeders

De wettelijke verplichting voor bedrijven om energiebesparende maatregelen te nemen heeft Wonka Broeders geen windeieren gelegd. De oude TL-verlichting levert meer onderhoud op, geeft hogere kosten en moet daarom bij veel bedrijven worden vervangen. Een groeimarkt in een wereld die met de designverlichting van Wonka Broeders ook nog eens mooi en tijdloos wordt gemaakt.

Samenwerken en goed voor elkaar zijn

Het vijfkoppige team van Wonka Broeders werkt als broeders samen. Ze staan voor goed samenwerken in het belang van de klant. Fernando Arias van Oordt, roepnaam Fenno, bedacht de naam toen hij zes jaar gelden op Strijp zijn bedrijf oprichtte. Hij is half Spaans, half Nederlands en groeide op in Zuid-Amerika, Oost-Europa en Afrika. Na zijn studie aan de Design Academy hield de liefde voor zijn Nederlandse vrouw hem in Eindhoven. Door een aanvraag van Microlab kwam hij op Strijp-S terecht met zijn installatiebedrijf.

Energiebesparing

“Microlab had destijds een sterk idee hoe ze hun gebouwen qua verlichting wilden designen”, vertelt Fenno. “Alle TL-verlichting moest vervangen worden door LED en er moest een plan bedacht worden om de investering te kunnen financieren.” Dat lukte omdat de energiebesparing groter was dan de maandelijkse betaling voor de nieuwe verlichting aan lease per maand. In de diverse grotere ruimtes hangt mooie designverlichting die door Wonka Broeders op maat gemaakt is. Grote ringen van vijf meter omtrek en anderhalve diameter met een heel minimalistische en tijdloze uitstraling. 

Warme verlichting in allerlei kleuren

Inmiddels is de LED-verlichting van nu goed, betrouwbaar en ook in warm licht te verkrijgen. De klant kan zelf de intensiteit bepalen en een spectrum aan kleuren mengen voor bepaalde toepassingen. De verlichting wordt door Wonka Broeders op vraag van de klant geprogrammeerd en wordt automatisch ingeregeld. Een horecagelegenheid wil bijvoorbeeld dat de verlichting zich aanpast aan het licht van buiten of aan het moment van de dag. Maar ook kan de verlichting zelf via de smartphone en via bepaalde voorgeprogrammeerde scenes ingeregeld worden.

BUrgemeeste van Gijzel, Fenno en vader bij presentatie Booo lampen in Eindhoven

Op maat gemaakt

Wonka Broeders maakt de designlampen zelf in haar eigen werkplaats. Zo zijn de ringlampen in Microlab van een aluminium profiel gebogen in een bepaalde hoek waarbij de LED puntjes langs het profiel bevestigd en bekabeld zijn en bijna niet meer zichtbaar zijn. Door het gebruik van de juiste diffuser zijn ze in staat om heel egaal en onopvallend licht te produceren. Ook produceren ze onder de merknaam ‘Booo’ (oorspronkelijk dochterbedrijf Booo B.V.) zelf LED design lampen in China. Ontworpen o.a. door de bekende Zweedse designers ‘Front’, heeft Booo B.V. een 3D tekening van het ontwerp gemaakt. Daarna hebben ze samen met de fabriek in China de materialen en de juiste processen van handgeblazen glas en aluminium fitting gekozen.  

Duurzaamheid heeft de toekomst

Wonka Broeders is bezig met uitbreiding op duurzaamheid en energiebesparing. Zo leveren ze ook zonnepanelen aan bedrijven en woningbouwverenigingen met een korte terugverdientijd. Binnenkort zullen ze ook het kantoor van Sint Trudo gaan ombouwen naar een moderne LED-verlichting met een mooie calculatie op energiebesparing. 

Meer informatie: www.wonkabroeders.nl