Resultaten
vr 01 jul 2022

Duurzame kleding en meer bij studio .ruig

Sinds 2014 vind je aan de Torenallee op Strijp-S de studio en winkel van Klaartje Glashorster en Sophie Soons. De ontwerpers richtten in 2009 studio .ruig op; een modelabel met duurzame en tijdloze kleding. Naast hun eigen ontwerpen, kun je er ook terecht voor andere kledingmerken, schoenen, tassen, accessoires, cadeaus en kinderartikelen. 

Dromen najagen

Klaartje en Sophie zijn twee creatieve Brabantse dames die Fashion Design aan de Hogeschool voor de Kunsten hebben gestudeerd in Utrecht. Nadat ze afgestudeerd waren, besloten ze samen hun droom na te jagen: een eigen modelabel oprichten. studio .ruig ontstond in 2009 en is sindsdien pionier in tijdloze stijl. Ze stralen rust uit in een hectische modewereld.
Tijdens de Dutch Design Week kwamen Klaartje en Sophie voor het eerst in contact met Strijp-S toen de collecties er werden geshowd. Ze waren meteen enthousiast over Strijp-S. studio .ruig staat voor creatief en modern en dat past goed bij de sfeer op Strijp-S. Sinds 2014 heeft studio .ruig een fysieke  winkel met werkstudio op Strijp-S en daarnaast een prachtige webshop. 

Tijdloze collecties

Onder het label studio .ruig wordt verder gebouwd op ontwerpen die zich reeds bewezen hebben en deze worden vervolgens geperfectioneerd of vernieuwd. Klaartje en Sophie hebben bewust gekozen voor tijdloze collecties in plaats van seizoen collecties, een duurzaam concept. Op deze manier kun je een duurzame tijdloze garderobe creëren van kledingstukken die eindeloos met elkaar gecombineerd kunnen worden. Aangezien ze niet elk seizoen nieuwe collecties moeten maken, hebben ze tijd om grondig onderzoek te doen naar goede materialen en technieken om kleding te maken. Hun tijdloze kleding wordt allemaal in de studio op Strijp-S ontworpen.

Circulair systeem

studio .ruig vindt dat je als label de verantwoordelijkheid moet nemen voor je kleding. Daarom lanceerden ze het ‘pre-loved pieces’ programma. Een programma waar je studio .ruig kleding die je niet meer draagt, terug kan brengen naar de winkel. Het is de droom van Klaartje en Sophie dat geen enkel studio .ruig stuk in de kast blijft hangen. Na gebruik van een studio .ruig kledingstuk kan deze weer terugkeren naar hen om een nieuwe eigenaar te vinden. Zo wordt studio .ruig een verzamelplek voor deze pre-loved pieces waarbij de vorige drager wordt beloond voor het overdragen van zijn stuk naar een nieuwe gebruiker. Tevens bewijst dit programma de tijdloosheid en kwaliteit van de ontwerpen. 

Wil je investeren in tijdloze en duurzame kleding? Breng dan een bezoekje aan de winkel of bekijk de webshop. Om je kennis te laten maken met de winkel en webshop kun je de code Driehoek10 gebruiken voor 10% korting.

- Adres: Torenallee 60-10, 5617 BD Eindhoven
- Website: www.studioruig.com & preloved.studioruig.com/collections/studio-ruig-pre-loved
- Facebook: www.facebook.com/studioruig
- LinkedIn: https://nl.linkedin.com/company/studioruig
- Instagram: https://www.instagram.com/studioruig
- Pinterest: https://nl.pinterest.com/studioruig