Resultaten
di 12 okt 2021

Dutch Design Week gaat in 2021 voor een fysiek podium in Eindhoven

Na een volledig virtuele editie in 2020, zal Dutch Design Week (DDW) dit jaar weer een fysiek evenement zijn dat van 16 tot en met 24 oktober zal plaatsvinden in Eindhoven. 

Het negendaagse festival zal daarnaast worden ondersteund door een online programma bestaande uit virtuele exposities – 3D Viewing Rooms -  en DDW TV.

Met het thema ‘The Greater Number’ staat de twintigste editie in het teken van de zoektocht naar het betere aantal. Ontwerpers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor deelname aan DDW21.

The Greater Number, de zoektocht naar het betere aantal

Is de weg die we na de coronacrisis op willen gaan dezelfde als die we de afgelopen decennia hebben bewandeld, namelijk een weg gedreven door economische groei? Dat is een vraag die veel mensen zich het afgelopen jaar hebben gesteld. DDW denkt van niet en roept met ‘The Greater Number’ op tot reflectie en verandering.

Die verandering zou zich meer moeten richten op sociale waarden en een betere zorg voor de aarde, in plaats van enkel economische waarden. Wellicht moet er minder geconsumeerd worden om minder afval te veroorzaken, moet er worden ingezet op meer duurzame producten, of moet er juist een nieuwe gedragsverandering komen tussen consument en product. 

Strijp-S

Wat gebeurt er tijdens de DDW op Strijp-S? Hieronder een selectie van de vele activiteiten die plaatsvinden op Strijp-S.

Trudo Toren

WEAR - Wearables van de toekomst.

WEAR introduceert een reeks van smart en interactieve wearables gecombineerd met een minimalistisch design, organische materialen en batterijloze technologie. WEAR is gebaseerd op Happy.Green’s visie van een duurzame toekomst die Happy.Green introduceerde met de Hideaway tijdens de DDW 2018.

https://ddw.nl/nl/programma/5711/wear-wearables-of-the-future

Ketelhuisplein

Reaction – Wat willen we nog minder?
Nederland kent talloze duurzame, sociale, en lokale ondernemingen. Die moeten opboksen tegen grote winkelketens, die vol liggen met spullen waarvan we niet precies weten hoe, door wie, en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt. Daarom begint filmmaker Kees Brouwer zelf een keten: de Reaction.

https://ddw.nl/nl/programma/6151/reaction

Hara Hachi Bu Dorp

Een cirkel van tweedehands tuinhuisjes, opgeknapt en klaar voor een nieuw leven. Niet groots, niet gericht op meer, maar op samen. Hier oefenen we wat het betekent een stap terug te doen. Hier gaat het om genoeg, om 80% in plaats van om alles.

https://ddw.nl/nl/programma/6197/hara-hachi-bu-dorp

Klokgebouw

Living and working from home

Ter gelegenheid van het 60-jarige jubileum van de diplomatieke relatie tussen Zuid-Korea en Nederland, organiseren beide landen in 2021 verschillende samenwerkingsprojecten. Dutch Design Week werkte samen met Seoul Design Festival aan het programma: Living and working from home.

https://ddw.nl/nl/programma/5988/living-and-working-from-home

De Nacht Club

De Nacht Club nodigt bewoners en professionals uit om eerlijker, intiemer en met meer durf met elkaar om te gaan - beschut door de nacht. De Nacht Club is een veilige plek voor onveilige onderwerpen.

https://ddw.nl/nl/programma/5758/de-nacht-club

Plug-In-City

Goedgrutter

De supermarkt die je verleidt om gezond te kopen

1+1 gratis! Zegels sparen en chocolade eieren bij de kassa. Slimme technieken waardoor we altijd met meer boodschappen thuiskomen dan gepland. Project Goedgrutter laat zien hoe supermarkten deze technieken kunnen inzetten om de consument te verleiden gezonde keuzes te maken. Niet meer, maar beter!

https://ddw.nl/nl/programma/5666/goedgrutter

Yksi

Sparkling Plastic

Sparkling Plastic is een werkplaats voor innovatieve en duurzame productontwikkeling van afvalplastic. Sparkling Plastic, is een broedplaats waar creatieven kunnen experimenteren met afvalplastic. Wij zijn ervan overtuigd dat upcycling, gedragen kan worden door mensen uit het creatieve veld. Als voorbeeld van een duurzaam object van afvalplastic presenteren de werkplaats een aantal (tuin)banken.

https://ddw.nl/nl/programma/5528/sparkling-plastic

Feel the future of fashion's inclusivity!

In de wereld van vandaag is inclusie een steeds groter thema aan het worden. Waarom blijft de mode-industrie dan achter? Als je moet leven met een visuele beperking, kan shoppen hard werk zijn in plaats van een leuke tijdsbesteding. Is het niet tijd voor verandering?

https://ddw.nl/nl/programma/5494/feel-the-future-of-fashions-inclusivity

Ga voor het volledige programma van de DDW op Strijp-S naar: https://ddw.nl/nl/programma/?area[]=B