Resultaten
wo 27 feb 2019

Dutch Coding Company in Microlab

Websites, apps, databases en ERP bij Dutch Coding Company in Microlab.

Dutch Coding Company werd in 2012 opgericht door Bas Schleijpen en Joris van Rijn. Al snel kwam Glenn Bergmans daar als derde partner bij. En sindsdien groeit dit jonge bedrijf als een speer met het bouwen van websites, apps, databases en het koppelen van ERP-systemen. Een web-app-project studio met full-stack development; van alle systemen die in de achtergrond draaien tot de ‘user experience’ aan de voorkant. 

Technische uitdagingen aangaan

Van jongs af aan waren Bas en Joris geïnteresseerd in programmeren. Je kent ze wel, van die nerds die als hobby een website bouwen voor familie, voor de slager op de hoek of de winkel in het dorp. Tijdens hun studie kwamen ze elkaar tegen op de TU in Eindhoven waar ze beiden Technische  Innovatiewetenschappen studeerden. Een studie die psychologie en technologie combineert en ook aandacht heeft voor het feit dat software ook echt geïmplementeerd moet worden in het gebruik. En dus rekening houdt met de mens qua gebruikersgemak, acceptatie en aansluiting bij de behoeften. Al tijdens de studie wilden ze grotere technische uitdagingen aangaan en uiteindelijk bundelden ze hun krachten, na het behalen van hun diploma’s, samen met Glenn in de Dutch Coding Company. 

Jonge teamspirit

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een team van vier en twintig werknemers in twee kantoren in Microlab. De gemiddelde leeftijd is circa drieëntwintig jaar. Ze houden elkaar op de hoogte van alle ontwikkelingen in software maar ook wordt van het team verwacht dat ze zelf bij blijven en investeren om te blijven leren. Daarnaast houden ze regelmatig events om elkaar te informeren over een bepaalde programmeertaal. De teamspirit wordt geoptimaliseerd door maandelijks een activiteit zoals een teamborrel, poule avond maar soms ook een trip naar de Efteling, parachutespringen en karten op één dag. “We zijn als collega’s vrienden geworden wat de Dutch Coding Company tot een hecht team maakt. Nadeel is soms dat het moeilijk is om al te zakelijk te zijn maar je trapt ook niet snel op iemand zijn tenen”, vertelt Joris.

Leren van data

De Dutch Coding Company ziet bepaalde trends in software development. Zo werkt ‘desktop-only’ echt niet meer en liggen er kansen in ‘hybride app development’. Met 1 ‘code base’ kan een app worden uitgezet als een mobiele applicatie die ook als een iOs of Android-applicatie werkt. Ook naar de integratie aan de voorkant met ERP-systemen is een groeiende vraag. “Bedrijven laten veel kansen liggen omdat ze, nadat een ERP of CRM systeem is geïmplementeerd, te weinig met de data doen”, legt Joris uit. “Ze zouden veel meer van de data die ze hebben opgebouwd kunnen leren en daar analyses op loslaten en conclusies aan kunnen verbinden met het stellen van kpi’s en ratio’s.” 

Nederlandse ambachtelijkheid

Ze werken voornamelijk voor Nederlandse MKB+ bedrijven. Zo werken ze bijvoorbeeld op dit moment aan een “Electrical Bike Sharing’ concept met een focus op de ‘user experience’. Maar ook werken ze voor dertig ziekenhuizen voor de oogheelkundige afdeling aan een systeem waar voor-, tijdens- en na de operatie alle data wordt bijgehouden. Ze voelen zich echt thuis op Strijp-S. “De klanten die hier komen zien gelijk de juiste uitstraling: industrieel, ambachtelijk en dichtbij het station. Dat past ons heel goed”, bevestigt Joris. 

dutchcodingcompany.com | www.facebook.com/dutchcodingcompany