Resultaten
di 23 mei 2023

De Tijdmeter: je vertrouwde horlogereparateur in de Urban Shopper

Jozef Admassu begint in 1998 als hulpje op de zaterdagmarkt bij De Tijdmeter. Hij ontwikkelt zich tot volleerd horlogereparateur en is nu eigenaar van een winkel: sinds 15 mei 2023 is de Urban Shopper een vakman rijker. En dit is wat betreft Jozef niet het eindpunt. Zijn doel? Uitbreiden en hét vertrouwde gezicht worden voor iedereen met een horloge.

“Mensen zeggen altijd dat ik té netjes ben”, zegt Jozef lachend. De werktafel van Jozef ziet er inderdaad perfect geordend uit. Elk stofje wordt direct weggeveegd. Als hij een beetje koffie knoeit komen de doekjes direct tevoorschijn. Rust en reinheid zijn voor Jozef de voorwaarden om zijn werk, en passie, in opperste concentratie uit te kunnen voeren.

Van zaterdaghulp naar eigenaar

Jozef had al vroeg een fascinatie voor elektronica. Een kapotte radio kende voor hem geen geheimen. Naast zijn vaste baan als elektronicus, begon hij extra te werken bij De Tijdmeter op de zaterdagmarkt. Zijn fascinatie voor kleine techniek werd daarmee zijn werk. Na zeven jaar werd Jozef tijdens zijn vakantie gebeld door zijn baas: “We gaan de winkel verkopen.” Jozef greep deze kans met beide handen aan. “Niet verkopen. Ik kom eraan. Ik neem de zaak van jullie over.” Jozef regelde ook direct een kraam op de woensdagmarkt. Met twee marktdagen, een duidelijk doel voor ogen en vol vertrouwen zegde hij zijn vaste baan op. 

Passie

Enthousiast vertelt de horlogemaker over de functie van het ambachtelijke gereedschap op zijn bescheiden werkblad. Ook tovert hij een bak tevoorschijn met losse uurwerken. “Soms geven klanten hun horloge weg. Ze dragen het nooit meer of het is niet meer te repareren. Ik haal het dan uit elkaar en sorteer alle onderdelen. Ik vind dat gewoon leuk om te doen.” Het voeden van zijn passie doet hij vooral thuis, in alle stilte, want daar voelt hij zich het meest prettig. “Ik ben altijd bezig met klusjes. Apparaten repareren of gewoon onderzoeken waarom het stuk is. Ik denk dat die uren mij veel geholpen hebben om te bereiken wat ik nu heb met De Tijdmeter.”

De Urban Shopper

Met zijn winkel in de Urban Shopper zorgt de klokkenmaker ervoor dat klanten met een veilig gevoel hun waardevolle uurwerk achterlaten. “Ik begrijp wel waarom bezoekers hun horloge liever niet in de marktkraam achterlaten. Ze vragen “maar wat als je er volgende week niet staat?”. Die vraag inspireerde mij om op zoek te gaan naar een vaste plek.” Die vaste plek werd de Urban Shopper: “Hier komt een heel ander publiek dan op de markt. Dat vind ik leuk en interessant. Ik wil de mensen leren kennen en ontdekken of hier nieuwe uitdagingen uit ontstaan.”

Eerlijk, transparant en vriendelijk

Jozefs trouwe klantenkring is opgebouwd door mond-tot-mond reclame. Mensen willen transparantie, direct contact en eerlijke prijzen. “Mijn werkplek is zichtbaar. Vaak kan ik direct aan de klant laten zien wat het probleem is. Soms is het probleem een batterij die verkeerd om is geplaatst, terwijl de klant denkt dat het uurwerk kapot is. Zo simpel kan het zijn.” De prijzen bij zijn winkel liggen lager dan bij de gemiddelde juwelierswinkel. Dat komt onder andere omdat een reparatie daar veelal wordt uitbesteed (bijvoorbeeld aan Jozef), terwijl hij alles zelf doet. Een echte ambachtsman. 

Durven dromen

Jozef vertelt enthousiast over het geautomatiseerde maakproces van een horloge. “Ik vind het prachtig om te zien hoe zo’n product gemaakt wordt. Ik wil precies weten hoe het in elkaar zit.” “Dit is mijn passie en ik blijf dit hopelijk voor de rest van mijn leven doen”, zegt hij met een glimlach. “Ooit ben ik te oud om op de markt te staan. Ik hoop dat ik dan lekker achter mijn tafel, in mijn winkel, kan blijven werken.” Jozef is nog niet klaar met dromen. “In de toekomst wil ik de winkel in de Urban Shopper uitbreiden. Daarbij zou ik graag hét vertrouwde gezicht willen zijn in de omgeving. Maar eerst even de focus op wat nu is.”

Ben je op zoek naar een betrouwbare, eerlijke horlogereparateur met een warm hart? Ga dan zeker eens op bezoek bij Jozef in de Urban Shopper.

website De Tijdmeter