Resultaten
ma 05 jun 2023

De Skye Brothers maken kunst vanuit het hart

Liam en Noah, ook wel de Skye Brothers, werken sinds kort vanuit hun nieuwe studio in het Klokgebouw in Eindhoven. Op deze plek maakt het kunstenaarsduo kunst vanuit het hart. Ze creëren abstracte zwarte kunst in een eigen kenmerkende stijl. “Met onze kunst willen we dat mensen het vuur en de mysterie van het kunstwerk ervaren. Zo hopen we mensen met onze kunst te inspireren”, vertelt Liam. 

Ambitieuze droom

De broers hebben eerder opleidingen gevolgd die niets met kunst te maken hadden, maar ze konden de passie hier niet in kwijt. Los van elkaar zijn ze gestopt met de studies en beiden hadden ze geen idee wat ze wilden gaan doen. Na het kopen van doeken en verf zijn ze gestart met het maken van schilderijen. Hier werd een vuurtje aangewakkerd. Noah vertelt: “We zijn erg ambitieus en droomden vanaf het begin om samen te werken met internationale galeries.” Die droom is inmiddels uitgekomen.

Zwart is meer dan kleur

De kunstwerken van de Skye Brothers bestaan enkel uit de kleur zwart en zijn rijk aan lagen waardoor er veel diepte in zit. De titels geven kleur aan het kunstwerk. Achter ieder kunstwerk zit een verhaal dat vrij van interpretatie is. Liam vertelt: “De wereld heeft behoefte aan mensen die durven te zeggen waar het op staat. Kunst is daar het enige medium voor want in een wereld die alsmaar sneller gaat is kunst het enige medium dat je stil doet staan. ” 

Het creatieve hart van Eindhoven

Liam en Noah zijn gestart met het maken van kunst vanuit huis. De nieuwe start op de zevende verdieping in het Klokgebouw voelt voor de Skye Brothers als een belangrijk fundament. Het past bij wat ze al jaren voor ogen hadden. In deze nieuwe ruimte hebben ze een plafond van vijf meter hoog waardoor ze nu letterlijk in het kunstwerk kunnen stappen. Liam vertelt: “Strijp-S voelt voor ons als het creatieve hart van Eindhoven. Het is een mooie plek om veel buiten te zijn en inspiratie op te doen. We werken niet volgens de reguliere kantoortijden en halen soms wel eens een nacht door, maar dat kan hier gewoon. Het is een gouden spot.”

Exposities

Er staan exposities op de planning in San Francisco, Los Angeles, Hamburg en New York, maar de grote vraag blijft: komt er ook een expositie in Nederland? Het antwoord kunnen we je helaas nog niet geven. Blijf Skye Brothers volgen om op de hoogte te blijven.


Adres: Klokgebouw 196, 5617 AB Eindhoven
Website: www.skyebrothers.com
Instagram: www.instagram.com/theskyebrothers/