Resultaten
vr 27 aug 2021

De Muziekfabriek verhuist naar Haasje Over vanwege groei

De moderne muziekschool van gitarist Thomas Martens groeit flink en zocht dus een grotere locatie op Strijp-S. De school verhuist daarom naar de begane grond van gebouw Haasje Over, centraal gelegen aan de leidingstraat op Strijp-S. “Onze muzieklessen zijn erg populair en onze huidige locatie is echt te klein geworden. 

Met onze groeiplannen in gedachten verhuizen we daarom naar een grotere en goed zichtbare locatie in het hart van Strijp-S”, aldus eigenaar Thomas Martens. De Muziekfabriek zal in september vanaf de nieuwe locatie verder gaan en eind september een officiële opening vieren. Op de nieuwe locatie zal tevens een gitaarreparatieshop worden geopend waar mensen ook informatie over de muzieklessen kunnen krijgen.

Plezier en kwaliteit

Thomas startte in 2017 met de muziekschool op de Torenallee op Strijp-S, tegenover de Vershal. Het idee was om op een moderne manier muziekonderwijs te verzorgen: niet stoffig, op maat voor iedere leerling en voor alle leeftijden en niveau’s. “De nadruk ligt op oefenen van muziek die leerlingen zelf leuk vinden, bijvoorbeeld met behulp van Spotify of Youtube. Daarnaast werken we ook met de nodige lesstof. Plezier en kwaliteit is voor ons heel belangrijk, muziek maken is fantastisch!”, vertelt Thomas. De school heeft een team van vooral jonge muziekdocenten die zelf actief muzikant zijn. De huidige aanpak in dit sterk groeiende gebied heeft geleid tot een groei van de muziekschool. Daarom was Thomas al langer op zoek naar een nieuwe plek. Iedereen kan een gratis proefles doen op de school. 

Groeiplannen

“We zijn de enige muziekschool op Strijp-S en op onze manier ook een van de weinige in de omgeving Eindhoven. Daarom zien we nog veel kansen om te groeien. Daar is de stap naar Haasje Over belangrijk voor: door op een heel centrale zichtlocatie gevestigd te zijn creëren we één plek van waaruit we meerdere dingen kunnen doen”, aldus Thomas. Het plan is om Strijp-S de hoofdlocatie van de school te laten zijn van waaruit in de toekomst meerdere locaties worden opgezet. “Op de nieuwe locatie hebben we een stuk meer lokalen en openen we ook een gitaarreparatieshop. Daarmee zijn we goed zichtbaar en is de drempel laag om met ons in gesprek te gaan over muziek”, vertelt Thomas.

Verschillende instrumenten

Muziekfabriek verzorgt les in verschillende instrumenten, zoals piano, keyboard, zang, gitaar, drummen en producing. Daarnaast verzorgt de school bandcoaching en DJ-les. Muziekfabriek verzorgt ook workshops, popster-kinderfeestjes en muziek op schoot. Bij muziek op schoot leren kinderen van 1 tot 4 jaar samen met hun ouders zingen, dansen en spelen met muziekinstrumenten. “We leren jonge kinderen al hoe leuk muziek is en brengen een stukje muzikale ontwikkeling bij. Daarnaast versterkt het de band tussen ouder en kind. Muziek op schoot is een groot succes, alle groepen zitten al snel vol zodra we starten”, vertelt Thomas, zelf vader van een jonge muzikante en met nog een kleine op komst. 

Wil je meer weten over Muziekfabriek?

Kom in september langs op de nieuwe locatie Onder in de rode toren "Haasje over",
Leidingstraat 199. Je kan nu een gratis proefles inplannen via de website.

Website https://www.muziekfabriekeindhoven.nl/

Instagram