Resultaten
di 02 mei 2023

De Huiskamer Strijp-S: dé borrelplek bij uitstek

Van een crowdfundingactie om een eigen zaak te openen tot een goedlopende hotspot op Strijp-S in één jaar tijd: Aaisja deed het. De Huiskamer is een toegankelijke plek, waar je terechtkunt voor lunch, wat-de-pot-schaftjes, cocktails, kunst en meer. “Het was het leukste jaar van mijn leven!”, blikt Aaisja terug

Strijp-S hotspot

Het duurde niet lang voordat mensen De Huiskamer wisten te vinden. Van Strijp-S-bewoners tot Eindhovenaren uit andere hoeken van de stad. “Ik had helemaal niet door dat er zó’n grote vraag was naar een plek als deze. Daar kwam ik achter toen ik De Huiskamer opende. Meteen kwamen er mensen op af, alsof ze er altijd al naar op zoek waren”, vertelt Aaisja.

Verborgen parels

Ook Aaisja zelf was zoekende in Eindhoven en miste de echte connectie met de stad. En dat zelfs als geboren en getogen Eindhovenaar. “In het weekend wist ik niet zo goed waar ik heen moest. Stratumseind en de Markt zijn niet zo mijn ding, dus zat ik liever thuis. Bij de Huiskamer komen nu Eindhovenaren die er ook zo in staan. ’Verborgen parels’, zoals Aaisja ze noemt. ‘Mensen die net als ik niet naar de drukke, bekende uitgaansplekken gaan, maar naar plekken waar ze echt zichzelf kunnen zijn. Want ja, dat kan hier!” 

Trouwe community

Dat mensen hier zichzelf durven zijn, is ook terug te zien aan de goed bezochte ‘open mic’-avond die Aaisja elke twee maanden organiseert. “De meeste mensen die optreden, staan voor het eerst in hun leven voor een publiek. En dat gewoon híer, in De Huiskamer. Dat is toch mooi?” Dat het een plek is geworden waar iedereen zichzelf kan, mag en durft te zijn was een van Aaisja’s dromen. Ze heeft in een jaar tijd een trouwe community opgebouwd.

Vertrouwen op jezelf

Ondernemen is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. “Ook al was dit jaar het leukste jaar van mijn leven, het was ook het meest stressvolle. Ik startte zonder ervaring en zonder systeem. Ik deed maar wat, waardoor ik steeds achter de feiten aanliep. Nu, een jaar later, is dat systeem er langzaamaan wél, heb ik dertien man personeel en maken we ons klaar voor ‘ronde twee’. En daar heb ik zin in. Want als er iets is wat ik heb geleerd in het afgelopen jaar dan is het dat ik op mezelf moet vertrouwen. Dan komt het altijd goed!”

Adres: Leidingstraat 12

Instagram De Huiskamer Strijp S