Resultaten
ma 14 sep 2020

De Boekenberg blij met samenwerking ondernemers op Strijp-S

"Kinderboekenwinkel De Boekenberg is vanaf het begin van de Urban Shopper, bijna acht jaar geleden, gevestigd in de bijzondere winkelbazaar op Strijp-S”, vertelt Marianne van de Boekenberg.  De winkel hoort bij de kinderboekwinkel de Boekenberg op de Kleine Berg in het centrum van Eindhoven.

Bezoekers herkennen de boekjes van Dikkie Dik, Gonnie en Gijsje, Rupsje Nooitgenoeg. En wie heeft niet gehoord over de beroemde mol uit ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept?’ Er is altijd een geschikt cadeautje te vinden. Daarnaast hebben ze een uitgebreid assortiment postkaart en knuffels.

Lezen stimuleren

De rol van lezen in de opvoeding en ontwikkeling van kinderen blijft belangrijk voor ouders en opa’s en oma’s. Scholen besteden er veel aandacht aan en er zijn diverse initiatieven in de maatschappij om lezen bij kinderen te stimuleren.

“Boeken lezen is niet alleen belangrijk voor de taalontwikkeling en voor het bevorderen van leesvaardigheden. Van lezen word je ook socialer. Je leert de wereld bekijken vanuit nieuwe perspectieven”, vertelt Marianne. Dat willen ze als Boekenberg graag ondersteunen. En ze zijn ook niet bang dat het lezen langzaam verdwijnt.

Samen ondernemen

Marianne is blij dat de Urban Shopper momenteel helemaal gevuld is met een rijke mix van ondernemers. Zij is tevens voorzitter van de winkeliersvereniging van de Urban Shopper, een taak waarbij ze samen met andere ondernemers zorgt voor de gewenste groei en ontwikkeling in de Urban Shopper. “Er zit een stijgende lijn in de omzet in de Urban Shopper en we zien steeds meer mensen komen naar ons”, vertelt Marianne.  Er worden ook vaak gezamenlijke activiteiten georganiseerd.  Bij voorbeeld: In juni organiseerden ze ‘Sunday Strijp’ op de zondagen. Dat was een voorbeeld van een succesvol evenement dat de Urban Shopper organiseert om veel bezoekers te trekken.  Net zoals de modeshow op 12 september op het Ketelhuisplein.

“We werken graag samen met andere ondernemers, dan kun je van elkaar leren en elkaar versterken. Dat is ook hier op Strijp-S een sterk punt”, aldus Marianne.