Resultaten
di 11 okt 2022

DDW 2022 op Strijp-S

Get Set voor de Dutch Design Week 2022 

Ook dit jaar vindt in Eindhoven het grootste designevenement van Noord-Europa plaats; de  negendaagse Dutch Design Week. Van 22 tot en met 30 oktober biedt het evenement verspreid over zo’n 120 locaties een optimistische verkenning van alle denkbare ontwerpdisciplines, met een duidelijke nadruk op experiment, innovatie en de ontwikkeling van jong talent.

Met het thema Get Set staat de eenentwintigste editie in het teken van mensen activeren, samenwerken aan de missies en de uitdagingen waar we voor staan met de juiste mindset.

Get Set!

Het thema van de eenentwintigste editie duidt op een verschuiving in mentaliteit: van voorbereiding naar actie. Een signaal dat voortkwam uit een aantal gesprekken en ontmoetingen met leden uit de ontwerpgemeenschap. Get set kan op meerdere manier uitgelegd worden. We moeten ons voorbereiden op alle veranderingen en uitdagingen in de wereld waarmee we worden geconfronteerd, maar daarbij hoort ook de juiste mentaliteit. Het is goed om hierop voorbereid te zijn en te erkennen wat er aan de hand is in de wereld. Betrokkenheid is belangrijk, maar de belangrijkste boodschap is dat mensen geactiveerd worden. Niets doen is geen optie meer. Dus: get set! 

DDW22 op Strijp-S

Tijdens de DDW worden er ruim 500 evenementen georganiseerd. Wil je weten wat er allemaal gebeurt tijdens de DDW op Strijp-S? In dit artikel lichten we een aantal activiteiten uit.

Klokgebouw

Design United | EXPO – design research debate geïllustreerd door 5 thema’s
Design United toont 5 hedendaagse onderzoeksthema's in interactieve installaties. Op een speelse manier wordt het academische debat in design research getoond en uitgelegd, waardoor het publiek kan ervaren welke uitdagingen ons te wachten staan binnen de wetenschap design research.
Meer informatie: https://ddw.nl/nl/programma/7637/design-united-expo

Ketelhuisplein

Expo Drivers of Change
De Technische Universiteit Eindhoven toont de belangrijkste ontwerpen die de kracht van technologie toont als antwoord op de uitdagingen van morgen. Hittebatterijen, een kunstbaarmoeder in ontwikkeling, een slimme borstkankerdetectie, de kracht en reikwijdte van photonica, wat we over het klimaat kunnen leren op door de zuidpool te onderzoeken… Dit en nog veel meer is te zien en te ervaren in de compacte Drivers of Change expositie.
Meer informatie: https://ddw.nl/nl/programma/7993/expo-drivers-of-change

Trudotorenplein

Embassy of Circular & Biobased Building
De klimaatcrisis en de enorme druk op de woningmarkt zetten ons voor een enorme opgave. Als Embassy of Circular & Biobased Building gaan we die uitdaging aan. Hoe zorgen we ervoor dat de honderdduizenden huizen die gebouwd moeten gaan worden, niet enkel van materialen worden gemaakt die slecht zijn voor de natuur? Binnen de Embassy gaan ontwerpers, organisaties, onderzoekers en beleidsmakers met elkaar op zoek naar nieuwe perspectieven en oplossingen op het gebied van circulair en biobased ontwerpen, bouwen en wonen.
Meer informatie: https://ddw.nl/nl/programma/7690/embassy-of-circular-amp-biobased-building 

Veem

Infinity Of The Artificial Skin | Phygital Fashion
Met Infinity Of The Artificial Skin onderzoeken we hoe ‘phygital’ fashion een rol kan spelen als de virtuele wereld en realiteit door elkaar zullen lopen. Wat is phygital fashion? Phygital fashion is fashion voor zowel de virtuele wereld als voor realiteit. Phygital een combinatie van de twee woorden: PHYsical and diGITAL.
Meer informatie: https://ddw.nl/nl/programma/8481/infinity-of-the-artificial-skin

Onder de leidingen

IN DE VOLLE GROND
Eindhoven groeit en gaat de hoogte in. Dat is ook van invloed op de grond onder onze voeten. Hoe leggen we de fundering voor een bloeiende toekomst? IN DE VOLLE GROND dompelt je onder in de fundering van de stad. Welkom in de wereld van waterleidingen en riolering, glasvezel en elektriciteitskabels, afvalcontainers en parkeergarages. De grond onder onze voeten is voller dan je denkt. Daarom zoeken we naar een slimme aanpak, voor nu en later.
Meer informatie: https://ddw.nl/nl/programma/7304/in-de-volle-grond 

Voor het volledige programma van de DDW op Strijp-S ga naar: https://ddw.nl/nl/programma