Resultaten
wo 03 apr 2019

Dajé – couturier komt met webshop

Jeffrey Daniels is de naam, zonder puntjes op de e, eigenaar van Dajé, gevormd door de eerste twee letters van zijn achter- en voornaam. Dajé is sinds 2014 gevestigd op Strijp-S naast de Urban Shopper en maakt kleding op maat voor particulieren. Binnenkort gaat hij prêt-à-porter kleding verkopen onder zijn eigen merknaam via een webshop. Ook is hij bezig met het maken van accessoires en kinderkleding. 

Creatieve invulling van ruimtes Strijp-S

Inmiddels zit Dajé alweer vijf jaar op zijn plek. Destijds was Strijp-S nog nieuw en leeg en Sint Trudo zocht een creatieve invulling voor de huidige ruimte. Na de modevakschool en diverse stages bij bekende couturiers, pakte Jeffrey de mogelijkheid om te starten met Dajé. Op deze locatie kon hij etaleren en passanten trekken om zijn winkel te bezoeken. Hij heeft een mooie collectie opgebouwd van speciale eigen ontwerpen. Maar hij maakt vooral ook custom-made kleding op vraag van de klant. Hij neemt dan altijd eerst de maten op van de klant, er wordt een proefmodel gemaakt voor de juiste pasvorm en vervolgens wordt het kledingstuk van de echte stof gemaakt.

Businessvrouwen kleden met iets bijzonders

Zijn doelgroepen zijn voornamelijk business vrouwen of vrouwen die in een hogere functie zitten. “Zij willen vaak iets aparts of voor een speciale gelegenheid. En iets wat uniek, perfect passend en in Nederland gemaakt is”, vertelt Jeffrey. Het duurt ongeveer drie dagen tot twee weken om een mooie avondjurk te maken. De eerste bestelling duurt meestal wat langer omdat er een passend patroon met een pasmodel gemaakt moet worden. Ook wordt gekeken naar de ruimte die een klant nodig heeft om prettig te bewegen en dat moet allemaal opgemeten worden. De tweede bestelling is makkelijker en gaat sneller.

Italiaanse stoffen

Dajé verkoopt ook stoffen en heeft een magazijn van 400m2. De stoffen komen voornamelijk uit Italië en soms uit Duitsland of België. Op advies van Jeffrey kan de klant zijn eigen stof en kleur kiezen, geschikt voor het gewenste kledingstuk. Kasjmir of zijde zijn duurder dan bijvoorbeeld katoen. Of sommige mensen zijn allergisch voor een bepaalde stof zoals wol of polyester dus daar wordt altijd rekening mee gehouden. Jeffrey houdt niet van mainstream of trends. “Meestal vraagt de klant aan mij om iets moois te ontwerpen. Ze geven dan een voorkeur stof en bepaalde kleur mee waarin ze zich goed voelen en welke past bij de kleur ogen, haarstijl of huidskleur.” 

Natuurtalent

Jeffrey blijkt een natuurtalent die in zijn hoofd al snel een goed beeld vormt hoe een kledingstuk eruit moet komen te zien en daarna in staat is om met zijn visueel inzicht het patroon te tekenen. Hij heeft zo zijn eigen methodes om tot een mooi eindresultaat te komen. En dat hij creatief is, wordt duidelijk als we zijn eigen ontwerpen bekijken. Een jurk met 100 ritssluitingen komt van zijn hand en heeft hij zelf bedacht. Maar ook interessante en bijna kunstwerken van leer staan te pronken in zijn winkel. “Het is heel moeilijk om iets nieuws te bedenken want eigenlijk bestaat alles al. Maar met wat spelen met kleur, pasvorm, belijning en materiaalkeuze, kan je toch iets nieuws maken want creativiteit is het mengen van elementen.” 

Meer informatie: http://Dajecouture.nl/