Resultaten
do 15 apr 2021

Dajé Couture breidt uit met stoffenhandel

Jeffrey was met Dajé Couture in 2014 een van de eerste bedrijven op de begane grond van de inmiddels populaire ‘leidingstraat op Strijp-S, samen met Intelligentia en Studio Ruig en Onder de Leidingstraat. De dynamiek in het gebied en het concept dat creatievelingen samenwerken in het gebied sprak hem erg aan.

Jeffrey werkte toen nog thuis vanuit zijn zolderkamer maar zocht een ruimte om zijn creaties te laten zien aan het publiek. Het kostte wel wat tijd om zijn huidige ruimte te krijgen, maar uiteindelijk zit hij al vele jaren met veel plezier op deze goed zichtbare plek.

Slow fashion

“Ik maak graag mooie dingen, ik heb zoveel fantasie dat ik het commerciële weleens vergeet. Mensen kijken heel graag naar de mooie dingen die ik maak, maar dat leidt nog niet altijd tot verkopen, en dat vind ik niet erg”, vertelt Jeffrey. Naast het maken van maatwerk kleding zoals colberts en dameskleding, maakt Jeffrey het liefste bijzondere creaties vanuit zijn materiaalkennis en passie voor mensen. Jeffrey vindt het belangrijk dat mensen alleen dingen kopen bij hem waar ze echt blij van worden, en niet omdat een verkoper aandringt om iets te kopen. “Ik vraag altijd wat iemand graag wil, wat wil je bereiken met het kledingstuk? Waar voel je je lekker in? Welke kleur heb je in gedachten?”, vertelt Jeffrey. Ik geef altijd eerlijk advies zodat men een kledingstuk heeft waar ze echt lang plezier van hebben. “Dat is ook duurzaam, omdat mensen er dan lang mee doen!”, zegt Jeffrey. Je zou kunnen zeggen dat Jeffrey gelooft in ‘slow fashion’, hij neemt veel tijd om een goed advies te geven en iets te maken waar iemand echt blij van wordt.

Stoffenwinkel uitbreiding

Naast het maken van mooie en bijzondere kleding is Jeffrey bezig om een stoffenwinkel toe te voegen aan zijn atelier op Strijp-S. Daarin wil hij de nadruk leggen om duurzaam geproduceerde stoffen, dus zonder chemische bewerking en van duurzame materialen. “Ik wil een heel exclusief assortiment bieden, speciale en betaalbare stoffen. Iets anders dan wat je op markten of winkels kunt kopen. Mensen die zelf willen naaien kunnen dan ook mooie stoffen kopen”, aldus Jeffrey. Zijden stoffen of tweed bijvoorbeeld, maar dan ecologisch en duurzaam geproduceerd. Jeffrey wil zijn nieuwe richting via mond-tot-mond reclame bekend maken, hij verwacht dat het zich vanzelf rondspreekt.

Beter voor het milieu

“Ik heb twee kinderen en zie wat er momenteel met de wereld gebeurt. Ik moet niet alleen aan mezelf denken, ook aan de toekomstige generaties. Ik heb misschien nog 40 jaar te leven, maar mijn kinderen leven nog langer. Het gaat er niet alleen om, om brood op de plank te hebben”, vertelt Jeffrey. Een voorbeeld is dat Jeffrey een mooie jas heeft gemaakt voor Kuijpers Installaties uit Helmond, voor een bijzondere gelegenheid. Dat is gemaakt van oude werkoveralls en door Jeffrey vermaakt is tot chique kledingstuk. Daarbij heeft hij ook een blauwe shawl laten printen met het logo van Kuijpers en het duurzaamheidslogo van het bedrijf erop. ”Directeur Aukje Kuijpers draagt dit tijdens speciale gelegenheden om het duurzame karakter van het bedrijf te laten zien”, aldus Jeffrey. Dit soort speciale vragen van klanten hebben Jeffrey gestimuleerd om meer richting duurzame kleding te gaan.