Resultaten
di 03 sep 2019

Connectie-S #15: Munne x Rararadio

Midden op het Ketelhuisplein op Strijp-S is Plugin City gevestigd; een verzameling duurzame en creatieve initiatieven en ondernemers die samen vanuit het containerdorp werken. In Plugin City zit ook de radiostudio Rararadio. Dit Eindhovense online radiostation draait lekkere muziek en biedt kritische praatradio. We vroeg een van de gezichten achter Rararadio naar hun ervaringen op Strijp-S.

Waarom Strijp-S?

Munne vindt het mooi dat Strijp-S de ruimte biedt aan bijzondere initiatieven zoals Plugin City en het Ketelhuis. “Als Trudo gelooft in de potentie van een idee krijgen creatieve mensen de ruimte om te ondernemen op Strijp-S”, aldus Munne. Hij is dan ook heel blij met hun plek op Strijp-S bij Plugin City. Rararadio is sinds januari 2019 gevestigd op het ketelhuisplein, daarvoor zond het uit vanaf een studio op het stadhuisplein in Eindhoven. De verhuizing was nodig om een studio te kunnen bouwen waar ze echt goed uit de voeten kunnen. Munne is verantwoordelijk voor de hardware van het radiostation en verzorgt zelf ook uitzendingen.

Wat is Rararadio?

We play the finest tunes and speak the hardest truth, staat er op de website van Rararadio. Naast goede muziek worden in de uitzendingen van Rararadio dingen aan de kaak gesteld in de samenleving en ingespeeld op de actualiteit. Vanmorgen ging Munne in zijn radioprogramma Guten Munne bijvoorbeeld in op het nieuws dat aan Engelse ambassadeur in de Verenigde Staten zich kritisch uitlaat over de regering van Trump. Munne bespreekt dat nieuws dan en laat zelf zijn kritische geluid ook horen. 

Ruimte voor iedereen op Rararadio

De vrijwilligers van Rararadio willen een stem geven aan kunst en muziek in de stad. Rararadio wil diverse culturele instanties in Eindhoven de ruimte geven om een radioprogramma te maken als ze dat willen. Vooral mensen die initiatieven tonen die bijdragen aan de stad mogen een uitzending komen verzorgen. Zoals recent de directrice van het TAC in een radiouitzending deelde hoe ze gaan veranderen en verbouwen. 

Afval scheiden Strijp-S

Wat er beter kan op Strijp-S? Afval scheiden, er ontbreekt een goed afvalconcept op Strijp-S waarin mensen worden gestimuleerd om op hedendaagse wijze afval te scheiden. Nu zie je soms overal afval slingeren en afvalzakken liggen. Dat kan beter.

Meer betrokkenheid bij elkaar op Strijp

Munne vindt dat er meer interactie tussen de mensen die het stadsdeel Strijp vormen moet zijn. Dat mensen meer betrokken zijn bij elkaar en het gebied. Hij heeft ook een concreet idee: een people’s parliament. Een grote arena op het ketelhuisplein waar mensen dan met elkaar in gesprek kunnen gaan. Er is wel veel digitale betrokkenheid, maar eye-to-eyecontact is juist zo belangrijk en dat ontbreekt vaak, volgens Munne.

Hoeveel mensen luisteren er eigenlijk naar Rararadio?

“Vanochtend hadden we 300 luisteraars, verder bekijken we de cijfers niet echt”, geeft Munne aan. Ze bekijken de statistieken van de website niet, dat vinden ze niet zo interessant.

Rararadio is te beluisteren via de website (www.rararadio.org), dat is volgens Munne de beste geluidskwaliteit.