Resultaten
di 17 sep 2019

Connectie-S #16: Clara Gustafsson

Clara Gustafsson is een freelance videomaker met een gedeelde studio op Strijp-S in de Apparatenfabriek. Ze is anderhalf jaar geleden naar Eindhoven gekomen omdat ze ergens anders wilde wonen dan haar thuislanden Frankrijk en Zweden. Ze ervaart Eindhoven als een progressieve stad waar je nog jezelf kunt zijn. Clara wil met haar video’s creatieve collectieven helpen om visueel aantrekkelijk naar buiten te treden.

Mensen helpen en zo groeien

Clara verhuisde naar Eindhoven voor een traineeship bij studio OddOne. in de apparatenfabriek waar ze nog steeds met veel plezier voor werkt. Ze werkt voor opdrachtgevers als Mu Artspace (zie video https://vimeo.com/349854349/786383a83f ) waar ze een video maakt voor iedere nieuwe tentoonstelling en voor het STRP festival (https://vimeo.com/334431481). Later is ze ook haar eigen bedrijf begonnen om zoveel mogelijk mensen te helpen met het maken van video’s. Op die manier wil ze ook haar netwerk in Eindhoven uitbreiden. Ze werkt nauw samen met Design Academy studenten omdat ze de tools heeft om hun creatieve projecten tot leven te wekken met video. Van daaruit kan ze dan haar eigen videostudio steeds verder professionaliseren en uitbreiden.

Share the vibe video gemaakt

Clara heeft samen met Jess Oberlin de video ‘share the vibe’  gemaakt in opdracht van Eindhoven365. De video wordt vaak op het prominente beeldscherm van de groene toren in het centrum van Eindhoven getoond. Een andere invalshoek nemen als ze iets in beeld brengt, dat maakt de video’s van Clara bijzonder. Ze wil mensen triggeren met een artistieke aanpak, zo pakt Clara het meestal aan.

Symbiose van beeld en geluid

De afgelopen tijd heeft Clara video’s gemaakt voor de Eindhovense rapper Sukru (videoclip Lame Nigga’s https://youtu.be/eHn5YFRParY ), het culturele- en feestcollectief 575 (575 x MOZEM x KETELHUIS https://youtu.be/lT6onZzAiAQ) en Block Bar voor de Dutch Design Week (https://vimeo.com/298423914). “Het mooie aan een video is dat je mensen achteraf een moment kunt laten ervaren alsof ze erbij waren. Daarvoor moeten beeld en geluid perfect samengaan om een overdonderende ervaring bij de kijker te creëren”, aldus Clara. Het zoeken van muziek om precies het juiste gevoel op te roepen kost meer tijd dan het maken van de beelden. Als dat lukt, legt de video de sfeer tijdens een event perfect voelbaar vast.

Eindhoven

Het bevalt Clara heel goed in Eindhoven, zoveel creatieve geesten die samen sterk staan. Ondanks dat Clara al een tijdje op Strijp-S werkt is ze altijd op zoek naar nieuwe spannende samenwerkingen en projecten. Ze hoopt dan ook dat mensen naar aanleiding van dit artikel contact met haar opnemen om eens kennis te maken. Ze wil graag helpen om jezelf te promoten, de sfeer van een event vast te leggen of creatieve ideeën te visualiseren door haar camera en visuele storytelling.

Bekijk het werk van Clara en kom met haar in contact via haar website http://g-o-y.com