Resultaten
do 02 mei 2019

Connectie-S -#13 | Rik Verhalle x Eindhoven365

Je kan trots zijn op Strijp-S maar je kan ook ambassadeur zijn van Strijp-S. Rik Verhalle is fan van Strijp-S en hij heeft een speciale band met het gebied. Naast zijn werk voor Eindhoven365 is Rik ook nog gids in Eindhoven. De ontwikkeling die Strijp-S heeft doorgemaakt en de toekomst van het gebied brengen altijd weer nieuwe plekken om te ontdekken.

De potentie van de stad en Strijp-S

Rik woont in Woensel en studeerde Bouwkunde bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Hij wilde eigenlijk architect worden. Één van de opdrachten tijdens deze opleiding was om een station te ontwerpen voor Strijp-S dat in die tijd (rond 2005 of 2006) nog niet was ontwikkeld. Een andere opdracht was om een denktank in het Klokgebouw op te zetten. Op de TU/e gaf hij al tours aan ouders en studenten. Maar na zijn studie ging hij ook als gids aan het werk bij de VVV om tours te doen. Hij kijkt anders dan andere gidsen naar de stad en heeft een architecten blik die ook naar de potentie en ontwikkeling van de stad kijkt. 

Bouwhelm, zaklamp en plastic met bloedvlekken

Inmiddels verzorgt Rik rondleidingen in de gehele stad Eindhoven maar in het begin liep hij voornamelijk rond op Strijp-S. Een groot deel van het gebied was toen nog afgesloten en SAS3 en de gebouwen Anton en Gerard moesten nog gebouwd worden. Met bouwhelm en zaklamp probeerde hij zijn weg in de gebouwen te vinden, zijn weg banend door lappen bouwplastic. “Als je ziet wat er op Strijp-S in minder dan tien jaar gebeurd is, is dat fantastisch. En heel tof als je ziet wat er ook nog op stapel staat”, vertelt Rik enthousiast. 

Verrast worden door Eindhoven

Het telkens herontdekken van Eindhoven en het komen op plekken die veel mensen niet kennen is voor Rik de belangrijkste drijfveer als gids. “Ik hou ervan als mensen telkens verrast zijn. Die ervaringen en het enthousiasme geven mensen terug en dat houdt het voor mij heel erg leuk”, legt Rik uit. Doordat het gebied enorm in ontwikkeling blijft en continue aan verandering onderhevig is, houdt het telkens weer spannend en maakt dat zijn verhaal ook mee veranderd. 

City marketing van Eindhoven

Eindhoven365 is de “city marketing” organisatie van de stad Eindhoven. Het is een zelfstandige en private organisatie met veel contact met de gemeente Eindhoven. Ze zetten over een langere tijd strategische campagnes neer om de stad te laten zien en organiseren campagnes gericht op verschillende doelgroepen zoals de “city explorers”, “bright talents” en ‘tech starters”. Eindhoven247 is het zusterbedrijf van Eindhoven365. Bij hen kun je de rondleidingen boeken en zij zijn onder andere verantwoordelijk voor diverse Eindhovense evenementen en het runnen van de Brandstore op het Stationsplein.

Eindhoven is niet het mooiste meisje van de stad maar wel de spannendste

De kracht zit volgens Rik in de rand van Eindhoven waar dingen gebeuren en de grootste charme zit hem in de plekken waar de creativiteit schuurt en borrelt. In Eindhoven is er volop energie, positiviteit, creativiteit en high tech. Echt een enorm spannende en verrassende stad. Voorlopig zullen we Rik nog wel op Strijp-S en in Eindhoven zien rondlopen als gids…

www.thisiseindhoven.com | www.rikverhalle.nl/