Resultaten
ma 28 jan 2019

Che Bontà gaat verse pasta maken in de Vershal

Sandra is de eigenaar en vormt samen met Michel het vertrouwde gezicht van Che Bontà. Ze bieden de allerbeste Italiaanse producten en delicatessen maar je kunt bij hen ook terecht voor de traditionele piadina (Italiaans platbrood van de grill) en heerlijke versgemaakte pizza’s. Binnenkort wordt daar een derde “p” van pasta aan toegevoegd.

Van marktwagen tot Vershal

Michel en Sandra hebben bewogen jaren achter de rug. Vanwege de crisis had Michel plotseling geen werk meer en werden ze financieel hard getroffen. Ze besloten om een marktwagen te kopen en gingen Italiaanse producten verkopen zodat er toch brood op de plank kwam. Drie jaar lang stonden ze op markten in heel Nederland, maar toen kwam de kans om in de Vershal te beginnen. “We waren altijd al met onze hobby’s, koken, eten en drinken bezig en hebben een liefde voor de Italiaanse keuken”, vertelt Sandra. Via crowdfunding hebben ze het startkapitaal bij elkaar vergaard en in oktober 2015 begonnen ze met hun assortiment Italiaanse producten, een kleine pizza-oven en de verkoop van broodjes. Stap voor stap hebben ze opgebouwd waar ze nu staan en telkens het geld geïnvesteerd wat ze verdienden. Met de komende uitbreiding als voorlopige kroon op al het werk.

Pastamachine en handgemaakte pasta

De ondernemers investeren in de nodige professionele apparatuur, zoals een pastamachine uit Italië én in twee extra units in de Vershal, die grenzen aan de huidige units. De pastamachine en de verschillende mallen zorgen binnen tien minuten voor vier kilogram pasta in verschillende vormen waaronder penne, spaghetti, tagliatelle en pappardelle. Met de machine kan ook gevulde pasta, zoals bijvoorbeeld verse ravioli met vulling uit eigen keuken gemaakt worden. Voor de beleving zal er ook nog handmatig pasta worden gemaakt. De keuken wordt uitgebreid met vier losse inductieplaten, een pastakoker en een saladiere  met alle verse ingrediënten. In korte tijd kunnen er dan vier maaltijden tegelijkertijd gemaakt worden. Verser kan het niet.

Samenwerking op Strijp-S ten top

Michel bedenkt meestal de plannen en Sandra is meer van de uitvoering. Zo willen ze in de wat verdere toekomst ook zelf droge pasta’s gaan maken met een mooie, eigen verpakking en logo. Hiervoor zijn takelbare droogrekken nodig en deze worden gemaakt door Ben Pearce (Plug-in-City). De verbouwing, van ontwerp tot uitvoering, wordt door Gili van Studio Arbol uit Microlab gedaan. En ze werken veel samen met de andere ondernemers uit de Vershal. Bedrijven op Strijp-S kunnen maaltijden of catering bestellen, allemaal vers bereid. “Strijp-S is geweldig en we horen hier te zijn met onze passie maar zetten ook in op onze omgeving”, legt Sandra uit.

Het voordeel van hypes en trends is dat ze weer voorbijgaan

Dat is het motto van Michel, geïnspireerd door Anthony Bourdain en daarom houden ze vast aan de klassieke Italiaanse keuken. “We houden van koken zonder gedoe en moeten nu weer hard aan de slag om de verbouwing tot een succes te maken”, zegt Michel. Met de vertrouwde traditionele Italiaanse keuken en de normale pizza’s die iedereen lekker vindt.
“We kunnen nog wel nieuw personeel gebruiken. Als mensen interesse hebben, dan kunnen ze zich bij Sandra melden (sandra@che-bonta.nl).”

che-bonta.nl vershalhetveem.nl