Resultaten
do 19 nov 2020

Can Gallery vergroot begrip voor Graffitikunst door verhaal te delen

Can Gallery is inmiddels zeven jaar gevestigd op Strijp-S en heeft als missie om meer begrip voor Graffitikunst te kweken bij mensen door het verhaal achter deze ruwe kunstvorm te delen. In de winkel in de Urban Shopper is graffitikunst te koop en worden workshops georganiseerd voor volwassen en kinderfeestjes.

Door de Coronatijd worden er geen workshops meer georganiseerd maar gelukkig kunnen de kinderfeestjes wel doorgaan: ”Door mijn kennis over graffitikunst over te brengen op kinderen kunnen we ook uit de nieuwe generaties kunstenaars voortbrengen. Dat vind ik het mooie aan mijn werk, dat ik jongeren enthousiast kan maken voor deze kunstvorm”, aldus ondernemer en kunstenaar Patrick van der Horst.

Kwajongensstreek

Als puber was Patrick zelf bedreven in het maken van Graffiti in Eindhoven. “Ik was 12 of 13 toen ik zelf over straat liep met een spuitbusje, en zo is mijn passie voor deze creatieve kunstvorm ontstaan. Eigenlijk is het begonnen als kwajongensstreek en is het nu uitgegroeid tot mijn werk. Dat wil ik ook graag doorgeven aan nieuwe generaties”, vertelt Patrick.  “Eindhoven heeft veel Streetartkunst en graffiti, sommige plekken zijn heel bekend bij mensen maar ook op minder bekende plekken vind je veel bijzondere graffiti. Er is ook veel onbegrip bij mensen omdat het vaak als vandalisme wordt gezien in de openbare ruimte. Gelukkig is er ook genoeg ruimte om deze kunstvorm op legale wijze uit te voeren, wat leidt tot mooie dingen zoals in de Berenkuil in Eindhoven”, aldus Patrick. 

Streetarttour komt eraan

Vlak voor de Coronaperiode had Patrick een Streetarttour door Eindhoven opgezet, een nieuwe activiteit met zijn bedrijf om mensen de schoonheid en bijzondere geschiedenis van graffitikunst te laten zien. Tijdens deze fietstour bezoekt de groep mooie werken op bekende en minder bekende plekken en worden ook zogenaamde illegale werken bekeken en toegelicht door Patrick. Door Corona ligt dit even stil, maar dit zal binnenkort weer worden opgepakt.

Kinderfeestjes

Kinderfeestjes zijn een veelgevraagde activiteit bij Can Gallery, waarbij kinderen leren hoe ze een eigen kunstwerk, op hout, kunnen maken met behulp van Graffiti. Ze doen dat op Strijp-S in de buitenlucht en beleven dan echt een leuke middag in het creatieve gebied. Tijdens de workshop maakt Patrick dan foto’s en filmpjes en daarvan stuurt hij de ouders achteraf een compilatiefilmpje toe als aandenken aan de leuke dag op Strijp-S. 

Kunstwerken verkopen

Momenteel ligt de nadruk voor Can Gallery meer op het verkopen van kunstwerken, niet alleen van Patrick zelf maar ook van andere lokale kunstenaars die bij het ruwe karakter van de kunstwerken van Can Gallery passen. Tijdens de lockdown heeft Patrick zelf ook flink wat werken kunnen maken waardoor er weer een mooie collectie te zien is in de winkel. Helaas is het niet erg druk momenteel met winkelende bezoekers, Patrick hoopt dat het begin 2021 weer flink gaat aantrekken zoals het de afgelopen jaren ook het geval was. 

Om zijn kunstwerken meer onder de aandacht te brengen is hij actiever geworden op social media. Je kunt de mooie kunstwerken onder andere zien via Instagram: https://www.instagram.com/can_gallery/