Resultaten
di 14 feb 2023

Cadeauwinkel Vilt & Meer: het adres voor verrassende producten met een verhaal

Onlangs verhuisde de feel good conceptstore Vilt & Meer naar de plint van de Trudo Toren. Hier is meer ruimte voor de mooie interieuraccessoires, cadeauartikelen en sieraden. Stuk voor stuk verrassende producten met een verhaal, die eigenaresse Jelka van Eijk graag met haar klanten deelt. “Dit levert mooie en inspirerende gesprekken op, vaak met een glimlach. Dat maakt mijn werk zo bijzonder”, vertelt Jelka.

  

Alles is mogelijk op Strijp-S

Twee jaar geleden opende Jelka haar winkel Vilt & Meer in de Urban Shopper, waar ze toen ook nog haar zelfgemaakte vilten producten verkocht. Al snel groeide de winkel uit zijn jasje en was het tijd voor een vervolgstap: een eigen ruimte op Strijp-S. Het nieuwe winkelpand biedt meer mogelijkheden, zeker qua inrichting. Hierdoor was er ruimte om het assortiment verder uit te breiden. Jelka vertelt: “We zitten op een heel mooie locatie in de Trudo Toren. Deze groene plek en de creatieve vibe van Strijp-S passen perfect bij het winkelconcept. Als ik naar buiten kijk, zie ik rechts de oude Apparatenfabriek en links de nieuwe hoogbouw. Hier krijg je het gevoel dat alles mogelijk is. Het is een heerlijke plek.”

Zichtbare passie

Jelka koopt niet zomaar producten in, maar speurt de hele wereld af naar unieke handgemaakte items waar je vrolijk van wordt. Producten van mooie materialen die je niet in iedere winkel tegenkomt. En misschien nog wel het belangrijkste: items waarvan je ziet dat ze met liefde gemaakt zijn. Jelka weet waar de producten vandaan komen en hoe ze gemaakt zijn. Van sommige makers kan ze zelfs foto’s laten zien. Die passie voor al dit moois brengt Jelka maar al te graag over op haar klanten.

Verantwoorde producten

Vilt & Meer werkt graag met bijzondere, originele merken zoals StoryTiles, Studio Roof en A Beautiful Story. Ook vind je er Doing Goods, Return to Sender en Felt so good. Voor elk wat wils, of je nu op zoek bent naar een kleinigheidje van een paar euro of een handgemaakte designvaas.

Jelka vindt een goed contact met de leveranciers belangrijk. Ik wil er zeker van zijn dat de producten die ik verkoop op een fatsoenlijke manier gemaakt zijn. Ik let erop dat de producten van ver Fair Trade zijn en doe navraag over de herkomst. Ook koop ik steeds meer producten in van Nederlandse makers. Zo verkopen we sieraden van Mable. Deze worden geproduceerd in samenwerking met vrouwen die wonen in blijf-van-mijn-lijf-huizen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Ook duurzame productie krijgt de nodige aandacht. Zo vind je bij Vilt & Meer bijvoorbeeld kaarsen gemaakt van plantaardige stearine, kaarthouders en keukengerei van gerecycled messing en bakjes gemaakt van kokosschalen die vroeger gezien werden als afval.

Boordevol ideeën

Naast de vaste collectie met onder andere Klippan plaids, amberblokjes en planten en dieren van vilt, vind je bijna wekelijks nieuwe producten bij Vilt & Meer. Er staan nog verschillende nieuwe producten op Jelka’s verlanglijstje. “Ik zit boordevol ideeën. Als ik iets nieuws in mijn hoofd heb, zoek ik net zolang totdat ik het gevonden heb.” Ben je op zoek naar een cadeautje, accessoire voor in huis of sieraad met een verhaal? Breng dan zeker een bezoek aan Vilt & Meer.