Resultaten
za 02 mrt 2019

Brokaatje heeft spullen die een tweede leven krijgen

In de Urban Shopper zit Brokaatje; een winkel met spullen uit de jaren dertig en veertig om je woning in te richten die anders dan anders zijn. Geen dertien in een dozijn maar spullen die geleefd hebben in een andere tijd met al een heel leven achter zich. Karin Sep is eigenaresse en heeft een liefde voor brocante en vintage.

Spullen met een verhaal

Brocante is geen antiek want de meeste tweedehands curiosa bij Brokaatje is niet ouder dan honderd jaar. Maar bij elk item is een mooi verhaal te vertellen waardoor het speciaal wordt uit een nostalgische periode die Karin enorm aanspreekt. Naast de brocante, verkoopt ze ook vintage kleding uit de jaren zeventig en tachtig die echt origineel is. En draagt ze bij aan een beter milieu door het hergebruik van al die spullen. 

Marktplaats en de Urban Shopper

Ruim drieënhalf jaar geleden verhuisde Karin naar een nieuw appartement waardoor ze veel spullen over had. Ze verkocht deze spullen via Marktplaats. Ook hielp ze al eerder een vriendin die een winkel in brocante heeft. Daarna besloot ze om zelf een winkel te beginnen. Met hulp van de gemeente schreef ze een bedrijfsplan en kreeg de kans om in de Urban Shopper te starten. Toch ging ze toen door met de verkoop via Marktplaats en ook nu nog verkoopt ze nog veel spullen online. “Zo heb je toch een breed bereik en mensen halen vaak hun gekochte spullen in de winkel op en nemen ze een kijkje bij Brokaatje , bij mijn collega’s van de Urban Shopper en op Strijp-S”, vertelt Karin.

Speuren op markten

Ze gaat regelmatig op pad om op markten en bij kringloopwinkels te zoeken naar mooie curiosa. Dus op zondag staat ze om 07.00 uur op zodat ze tijdig als eerste de kraampjes kan bekijken op de markten en om 12.00 uur weer terug kan zijn in Eindhoven voor de opening van Brokaatje. Als ze iets speciaals gevonden heeft, kan Karin daar echt blij van worden. Haar moeder helpt mee om van alle spullen foto’s te maken en deze op Marktplaats te zetten; haar vader doet de pakketjes en sjouwt de zwaardere items mee naar haar Fiat Doblo waar bijna alles in past.

Brokaatje bedankte trouwe klanten met een cadootje

Ze zat op 21 januari alweer één jaar op de huidige locatie en had voor haar trouwe klanten een klein cadeautje die ze op de woning en lifestyle beurs in Gorinchem had gekocht. Ze kregen een leuk zeepje in een nostalgisch doosje welke zeer gewaarderd werd. Ze gaat met veel plezier door want ze is van de Urban Shopper en Strijp-S gaan houden. “Het gebied is erg mooi met al die industriële oude gebouwen. Ook Strijp-S is geen dertien in een dozijn en heeft een aparte sfeer. En daar worden mensen net als ik erg enthousiast van”, beaamt Karin.

www.mb-it.nl/brokaatje