Resultaten
ma 09 dec 2019

Braintours: Hoe het Philipserfgoed helpt om te transformeren

Sietske Aussems is een goede bekende in Eindhoven en op Strijp-S. In haar rol als kwartiermaker vanuit corporatie Trudo heeft ze zelf meegebouwd aan het huidige, succesvolle Strijp-S. Ze staat bekend als een vlotte netwerker die makkelijk contact legt en altijd bereid is om te helpen en samen te werken. Ze is Strijp-S ten voeten uit: ondernemend, vlot en informeel. Sietske is onlangs zelf als ondernemer gestart met haar bedrijf Braintours en heeft een enorme drive om te ondernemen.

Inspirerend Philipserfgoed

“Het sociale van Philips past heel goed bij mij en bij deze tijd”, geeft Sietske aan. Philips kenmerkte zich natuurlijk door de enorme sociale invloed die het op Eindhoven en de (nieuwe) Eindhovenaren had. Onder invloed van Philips zijn vele voorzieningen en nieuwe bedrijven ontstaan die vandaag de stad en regio nog steeds typeren. “Braintours wil mensen inspireren door het verhaal van het erfgoed van Philips te ervaren. Van de lichttoren tot aan landgoed De Wielewaal kunnen mensen bij Braintours ervaringen boeken om zelf in wezen ook te transformeren”, aldus Sietske. Braintours richt zich primair op bedrijven, organisaties en groepen maar wil in de toekomst ook voor consumenten activiteiten gaan aanbieden.

Innovatieve radio

Als we Sietske vragen naar haar favoriete stukje Philipsgeschiedenis die we op Strijp-S nog kunnen herleven, haalt ze de radio aan. De radio bestaat nu 100 jaar en op Strijp zijn heel veel radio’s geproduceerd. “De radio is eigenlijk een heel innovatief stukje techniek. Zeker tijdens de eerste en tweede wereldoorlog was de radio hét medium om te communiceren met een groot publiek. Dat die radio nu nog steeds zo populair is geeft aan hoe goed die techniek eigenlijk was”, vertelt Sietske enthousiast.

Transformatie

Tijdens de tours die Braintours organiseert wordt vaak het verhaal van de transformatie van Strijp-S verteld door Sietske. Het mooie is dat deelnemers die transformatie meteen kunnen beleven door het bezoeken van de plekken en gebouwen. “Transformatie wordt vaak aangepakt vanuit de fysieke opgave, vanuit de stenen. Maar wij hebben vooral gefocust op de menselijke transformatie; hoe krijg je de mensen in beweging om samen zo’n levendig gebied als Strijp-S nu is neer te zetten?”, vertelt Sietske.

Workshops gevraagd

Als mensen een tour bij Sietske boeken zorgt Sietske ervoor dat er een uitgekiend en passend programma wordt ontwikkeld. Het is ook mogelijk om in dit programma workshops te doen, waarbij mensen de bijzondere plekken en activiteiten op onder andere Strijp-S kunnen ervaren. Sietske vraagt bedrijven en organisaties dan ook om hun aanbod bij haar kenbaar te maken, zodat ze die kan meenemen in de aanvragen die ze krijgt. Geïnteresseerden kunnen haar benaderen via de website www.braintours.nl