Resultaten
di 23 apr 2019

Bottega Orafa, Romantische Italiaanse sieraden in de Urban Shopper

Vanaf 15 maart vinden we een nieuwe ondernemer in de Urban Shopper. Paola Ruggieri begint een Italiaanse sieradenshop onder de naam: Bottega Orafa. 

Ringen, kettinkjes, armbanden, oorbellen, enkelbandjes en broches kun je hier kopen of op maat naar eigen idee laten maken door Paola.

Vanuit het niets iets moois maken

De liefde bracht Paola naar Eindhoven; haar Italiaanse vriend werkt vanaf februari 2019 in Eindhoven en Paola besloot om ook naar Eindhoven te verhuizen. In Italië had ze al een winkel en kleine werkplaats voor sieraden in het Zuidoosten van Italië in de provincie Puglia. 

“Ik vind het maken van sieraden heel bijzonder omdat je met niets begint en dan iets maakt van wax, steen, zilver, goud of diamant”, legt Paola uit. “En ik kan met mijn producten vaak romantiek of vriendschap symboliseren.”

Speciale en unieke ontwerpen 

Paola laat haar producten in de winkel zien maar als je zelf een idee hebt wat je wilt laten maken, met een specifiek ontwerp of bepaalde materialen, dan kan Paola het maken. Ze wil graag het romantische aspect van een vriendschap, geloof of liefde uitdragen en realiseren. Met haar sieraden creëert ze dit en geeft ze uiting daaraan met haar product.

De materialen haalt ze nu nog uit Italië maar inmiddels kent ze een goudsmid op Strijp-S waar ze graag mee wil samenwerken om de materialen hier lokaal te halen en gebruik te maken van de apparatuur zoals een oven om de sieraden te vervaardigen.

Een andere cultuur

Hoewel ze nog niet zo lang in Nederland is, vindt ze Eindhoven een goede plek om te leven. “Mensen zijn hier wel directer dan in Italië maar ook heel vriendelijk, vredelievend en wat burgerlijk”, vertelt Paola. Ze mist wel de zon af en toe maar de warmte van Strijp-S met de speciale sfeer en de aparte winkels maakt veel goed.

De toekomst begint net

Paola heeft veel sieraden voor vrouwen maar ook voor mannen en kinderen maar ze wil zich met name richten op het symboliseren van de liefde tussen mensen, vrienden, ouders en die sentimentele band uitdrukken in haar producten. Of een expressie van de liefde voor jezelf. Als ze over de toekomst nadenkt, dan wil ze samenwerken met anderen of met een school samenwerken om bijvoorbeeld een workshop “sieraden maken” te geven. Een mooie aanwinst voor de Urban Shopper!

Instagram: bottega orafa ruggieri | Facebook: bottega orafa ruggieri