Resultaten
do 01 jul 2021

Blue Story verhuist binnen Urban Shopper naar grotere unit

De winkel Blue Story, dat het wereldwijd bekende handgeschilderde Pools aardewerk (Bunzlau) verkoopt, moest direct na de start in 2020 de deuren sluiten vanwege de Coronapandemie. Ondanks de beperkingen in 2020 waren de reacties van het publiek erg positief op de ambachtelijke en bijzondere winkel. “Veel bezoekers zagen het servies voor het eerst en kenden het verhaal erachter nog niet.

Als ze het inspirerende verhaal kenden kwamen ze meestal na korte tijd weer terug om iets te kopen voor zichzelf of voor een cadeau”, aldus Ilona Kemna eigenaar van de winkel. Nu 1,5 jaar verder is Blue Story naar een grotere unit aan de straatzijde van de Torenallee verhuisd, een grote lichte winkelunit die flink de aandacht trekt van passanten.

Goedbewaard geheim van Europa

De kracht van Blue Story is de onverslijtbare kwaliteit en de handgeschilderde decoraties, uit een relatief onbekend gebied in Europa. Je kunt het een goedbewaard geheim van Europa noemen, de regio Boleslawiec in Zuid-Polen waar verschillende fabrieken staan die het hoogwaardige en decoratieve aardewerk produceren. ”Ik kom uit Polen en kende het servies al lange tijd. We kregen regelmatig vragen van vrienden en kennissen of we wat servies mee konden nemen als we uit Polen kwamen. Het aardewerk wordt steeds populairder onder Nederlanders en expats die het speciale servies dagelijks gebruiken vanwege de duurzame kwaliteit”, vertelt Ilona.

Thuisdiners

In de Coronatijd zag de winkel het aantal bestellingen toenemen van mensen die de thuisdiners wilden versieren met bijzonder servies. Een mooie schaal of kleurrijke, sfeervolle borden. Mooie koffiekopjes of theekoppen, maar ook bijzondere dingen zoals een honingpot of een fruitesse (een speciaal vergiet voor het schoonmaken van aardbeien of druiven). Alles is gemaakt van het aardewerk dat meerdere malen gebakken wordt en handgeschilderd is, wat zorgt voor uniek, onverslijtbaar servies. Het aardewerk kan in de oven en in de magnetron, uiteraard ook in de afwasmachine.

Verhuizing binnen Urban Shopper

De nieuwe unit van Blue Story in de Urban Shopper ligt aan de straatzijde van de Torenallee met uitzicht op Sint Lucas. De winkel en het assortiment zijn daardoor beter zichtbaar en de winkel is ook nog twee keer zo groot als de eerste unit. Dit alles zorgt voor een mooi lichte winkel waar passanten getriggerd worden om even binnen te kijken.” ’s Avonds ziet de etalage er ook erg gaaf uit, hij is mooi verlicht en de producten schitteren echt. We zijn trots om zo’n mooie plek in de Urban Shopper te mogen hebben”, aldus Ilona.

Nationale vraag via internet

Omdat het servies op een beperkt aantal plekken te krijgen is merkt Chris een toenemende vraag via social media, vooral Instagram, voor het bijzondere aardewerk. Mensen uit Friesland die één specifiek stuk gezien hebben op de website en daar graag verzendkosten voor betalen. Vanwege de lange levertijd vanuit de fabrieken in Polen weten mensen dat ze hun slag moeten slaan als ze een product zien dat ze mooi vinden. “We gaan altijd al vroeg de nieuwe collecties inkopen zodat we voldoende voorraad hebben. Binnenkort gaan we de webshop verder uitbouwen om ook op die regionale en landelijke vraag te kunnen inspelen”, aldus Ilona.

Wil je meer weten over het bijzondere servies, volg Blue Story Eindhoven dan op Instagram of bezoek de winkel in de Urban Shopper.

https://www.instagram.com/bluestory_eindhoven/

Urban Shopper
Torenallee 60-02, Eindhoven