Resultaten
vr 26 nov 2021

Blue Collar Hotel bouwt verder op Strijp-S

Het Blue Collar Hotel, op de kop van het Klokgebouw, heeft de Coronatijd aangegrepen om de bezem door het bedrijf te halen, zowel fysiek in het pand als qua organisatie. “We hebben alles eens goed onder de loep genomen en geloven dat we sterker uit deze periode zullen komen”, vertelt ondernemer Bart van den Dijssel van het Blue Collar Hotel. 

Bart kon rekenen op veel begrip en medewerking van Trudo tijdens de moeilijke periode: “Ze hebben echt meegedacht om ons door deze moeilijke periode heen te helpen. Daarin zie je dat Trudo echt een sociale corporatie is, en dat past goed bij ons”.

Bloeiende toekomst

Het is lastig als je geremd wordt als ondernemer maar het Blue Collar Hotel is een gezonde onderneming met een bloeiende toekomst voor zich op Strijp-S. De ondernemer zit boordevol ideeën om gasten en bezoekers een fijne tijd te laten beleven. De samenwerking met de Klokgebouw cultuurhallen, grenzend aan het hotel, is daarin ook belangrijk. “Ik kijk er naar uit als het Klokgebouw weer open kan voor grote evenementen. Veel bezoekers komen dan slapen in ons hotel, en daar verheugen we ons enorm op”, aldus Bart. 

Ontspannen

“Strijp-S maken we met z’n allen. De horeca zorgt voor levendigheid in het gebied en dat mag van mij best wat meer, zeker in de avond en de nacht. Het is vaak nog te rustig en dat stoort mij”. De horeca van het Blue Collar Hotel is relatief sterk ten opzichte van het hotel, dat is uitzonderlijk in de hotellerie. “We willen het onze gasten graag naar de zin maken, dat ze zich bij ons thuis voelen en even kunnen ontspannen als ze bij ons zijn”, vertelt Bart.

Unieke karakter

Bart vindt dat het unieke karakter van Strijp-S bewaakt moet blijven. Het vernieuwende en grensverleggende karakter van Strijp-S is belangrijk om het interessant en leuk te houden voor mensen die hier wonen en werken. “Het moet cultureel spannend blijven op Strijp-S. Een buurt die je blijft verrassen en dat er echt iets gebeurt in het gebied. Bijzondere ondernemers en concepten in plaats van grote, bekende concepten. Dat moet ervoor zorgen dat mensen uit de appartementen komen en in het gebied zijn”, vertelt Bart. Als het lekker weer is, zit het grasveld aan het Ketelhuisplein bijvoorbeeld vol met mensen die daar recreëren. Dat grasveld wordt door Jan Buys van de Klokgebouw Cultuurhallen verzorgd. “Eigenlijk zouden daar toiletfaciliteiten bij moeten zijn, zodat mensen daar op een prettige manier kunnen verblijven”, aldus Bart.