Resultaten
di 25 aug 2020

Blok59 Vitality Samenwerkende sportondernemers zorgen voor gevarieerd concept op Strijp-S

Het bedrijf Profitz van Bart Rovers en Johan de Rooij is gespecialiseerd in innovatieve sportconcepten en helpt met name fitnessondernemers om vernieuwende en duurzame sportcentra op te zetten.

In 2019 nam het bedrijf het initiatief om samen met andere sportondernemers Blok59 Vitality te starten op Strijp-S: een ‘warenhuis’ van vitaliteitsstudio’s die samen een breed palet aan sport- en gezondheidsdiensten aanbieden. Personal training, kickboxen, indoor cycling, vrieskoutherapie, smoothies en circuittraining zijn onderdeel van het innovatieve concept gevestigd in het hart van Strijp-S. “Wij hebben voor iedereen wat om aan je vitaliteit te werken, dat is wat ons verbindt”, vertelt Bart enthousiast.

Samenwerking

"De mix van verschillende soorten sporten en faciliteiten maakt ons uniek. We beconcurreren elkaar niet en werken juist samen, bijvoorbeeld door personeel te delen als iemand extra hulp nodig heeft. We lopen regelmatig bij elkaar binnen en helpen elkaar waar het kan”, aldus Bart. Momenteel vind je in Blok59 Vitality District-S, Happy Juices, Cryo Energy en het Kickboxing-institute, waarvan Strijp de 10e vestiging in Nederland is. Volwassenen en kinderen die gaan Kickboxen werken aan hun fitheid en aan hun zelfvertrouwen en assertiviteit. Bij District-S kunnen mensen trainen onder begeleiding van een personal trainer. Bij Happy Bodies, de formule die door Bart en Johan wordt gerund, kunnen sporters een training van 35 minuten doen waarin alle spiergroepen én cardio wordt getraind. “Sommige ouders brengen hun kinderen naar Kickboxen en komen dan zelf even snel 35 minuten trainen bij Happy Bodies. Om daarna nog het laatste stuk van de Kickboxles te kunnen zien van hun kind. Dat is het handige aan de verzameling van sporten in Blok59”, vertelt Bart.

Begeleiding

De afgelopen maanden waren niet gemakkelijk voor de sport- en gezondheidsondernemers van Blok59 Vitality. Inmiddels zijn de faciliteiten weer te gebruiken voor alle leden en hebben de ondernemers en bezoekers hun weg gevonden in de nieuwe situatie met de Coronamaatregelen. Bart is blij dat mensen weer kunnen werken aan hun vitaliteit, wat ook een positieve invloed op de gezondheid van mensen heeft. ”Bij ons sporten veel verschillende mensen en worden ze goed begeleid. Ook mensen die aan het herstellen zijn van een blessure, operatie of revalidatie kunnen bij ons terecht”. Inmiddels wordt het centrum weer goed bezocht door sportende leden, die uit heel de regio komen, niet alleen uit Strijp of Eindhoven.

Bedrijfsfitness

Blok59 is nog volop in ontwikkeling en verwacht binnenkort uit te breiden met diverse vitaliteitsbedrijven, passend bij het concept. Voor Profitz is deze locatie ook een proeftuin om te laten zien dat zo’n innovatieve samenwerking in de praktijk kan slagen. Partijen die op Strijp-S gevestigd zijn reageren heel positief op het vitaliteitsconcept, veel mensen die op Strijp-S wonen of werken komen sporten in het centrum. Bart en Johan zoeken actief de samenwerking op met andere partijen op Strijp-S om elkaar te versterken in het gebied dat sterk in ontwikkeling is. “We kijken bijvoorbeeld naar bedrijfsfitness, om dat meer onder de aandacht te brengen. In Nederland is er een werkkostenregeling die het heel aantrekkelijk maakt voor werkgevers om hun personeel te laten sporten bij ons. We zijn momenteel bezig om dat meer onder de aandacht te brengen”, vertelt Johan. Happy Bodies vervult ondertussen ook een sociale functie: vanwege de ruime openingstijden van het sportcentrum is de locatie een ideale plek voor het laten bezorgen en ophalen van pakketjes gebleken. Ze hebben dan ook maar besloten er een officieel DHL-pakketpunt van te maken, wel zo handig voor alle bewoners in Blok59.