Resultaten
ma 04 nov 2019

Blend Office: Samenwerkplek voor een betere wereld

Eerste kwartaal 2020 opent op Strijp-T de duurzame samenwerkplek Blend Office. Een plek waar professionals met passie voor duurzaamheid samen een community vormen om daadwerkelijk duurzame impact op de wereld te maken. Blend office is een initiatief van de ondernemers achter Oddessey Solutions, een IT-dienstverlener met een passie voor creatie en duurzame projecten. Blend Office bestaat uit 1.700m2 kantoorruimte met uitgebreide voorzieningen zoals een Japanse tuin. Ontwerpbureau B-too heeft het ontwerp van de ruimte gemaakt.

Passie voor duurzaamheid

Het concept van Blend Office vindt zijn oorsprong in de persoonlijke passie van Clifford Francis, oprichter en eigenaar van Oddessey Solutions. Oddessey bouwt maatwerk apps, sms- en webapplicaties. Projecten die een positieve impact hebben op de wereld hebben al vanaf de start van Oddessey een speciaal plekje bij Clifford. "We vinden het erg leuk om een webapplicatie te maken, maar we halen nog meer plezier uit de impact die zoiets kan creëren. Daarom willen we graag, samen met anderen, aan de slag met duurzame uitdagingen om meer impact te kunnen maken op people, planet en profit. Het voelt heel fijn dat wij kunnen bijdragen aan een betere wereld", aldus Clifford. Oddessey bouwde bijvoorbeeld de Futureproof community in opdracht van MVO-Nederland; een plek waar duurzame uitdagingen en oplossingen elkaar vinden.

Duurzame community

Met het starten van Blend Office gaat Clifford voor méér impact op het gebied van duurzaamheid. De huurders van Blend Office vormen een community die samen werkt aan duurzame projecten. Clifford wil zelf ook graag vanuit Blend Office participeren in duurzame projecten en bedrijven. Het doel is om positieve impact op de wereld en de mens te maken. Winst is daarbij niet de belangrijkste drijfveer, eerder een mooi neveneffect.

Ecor

Neem bijvoorbeeld Ecor. In India zit heel veel smog in de lucht, waarvan een groot deel door verbranding van bioafval wordt veroorzaakt. Ecor zet dit bioafval om in meubelpanelen zodat het niet verbrand hoeft te worden. De boer met het bioafval heeft hierdoor toch inkomsten uit het afval en er wordt een circulair product geproduceerd. "Er komt minder smog in de lucht en de boer heeft een nieuwe bron van inkomsten. En er komt een mooi circulair product op de markt. Dat is een win-win-win situatie, dat zijn de soort projecten waar wij graag aan bijdragen", aldus John Hertogs. De producten van Ecor worden gebruikt in de gehele inrichting van Blend Office.

Duurzame projecten

Sinds de bekendmaking van Blend Office krijgt men veel reacties van bedrijven die graag willen meedoen. "Verschillende grote multinationals hebben al aangegeven te willen samenwerken in Blend Office. We kunnen nu nog geen namen bekend maken, maar er komen grote namen op af", geeft Clifford aan. Blend Office is niet zozeer alleen een prachtige of prettige werkplek, de deelnemers worden streng geselecteerd op duurzaamheid én zijn ‘verplicht’ om bij te dragen aan duurzame projecten.

Thuis op Strijp

Oddessey Solutions is zelf al sinds 2010 gevestigd op Strijp-S, in het Glasgebouw. Het bedrijf koos bewust voor de creatieve omgeving van Strijp-S omdat het past bij de creatieve aard van het bedrijf. Op Strijp-S vond Clifford een prettige werkomgeving bij S-clusiv, en ook de mensen van Oddessey voelen zich erg thuis op Strijp-S. "De omgeving van Strijp past enorm goed bij ons, we zijn dan ook verheugd te kunnen groeien naar een volgende fase op Strijp-T, binnen het gebied waar we ons zo thuis voelen", aldus John Hertogs. "Als we elkaar allemaal een beetje helpen, krijgen we een veel betere wereld."